Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 VARM CARPACCIO PÅ LAX MED SÖTSUR BULJ
ONG Frys laxen om den är färsk, den bör ligga ett par dygn i frysen. FÖR 4 PERSONER ca 400 g rotselleri 1 citron 3 dl hönsbuljong 1 msk socker 1/2 tsk salt 1 msk smör salt och peppar 600 g skinn- och benfri lax 1 vitlöksklyfta 1/2 dl finhackade hasselnötter smör till stekning GARNERING : basilikablad, ca 20 g 1 schalottenlök lite blandad sallad och morot olivolja salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skär rotsellerin i 4 skivor. Pressa saften ur citronen. Koka rotsellerin i buljong, citronsaft, socker, salt och smör. När rotsellerin är genomkokt, efter ca 10 minuter, lyft upp den och lägg på hushållspapper. 2. Koka ihop buljongen och smaka av med salt och peppar. 3. Grilla rotsellerin i grillpanna eller på häll. 4. Finhacka vitlöksklyftan. Panera laxen med den och hasselnötshacket. Salta, peppra och stek runt om i teflonpanna så att alla sidor får färg. 5. Skär laxen och rotsellerin i skivor och varva på varma tallrikar. Slå den sötsura buljongen över. 6. Hacka basilikan och schalottenlöken, strimla moroten. Blanda detta med sallad och lite olivolja. Fördela detta bredvid lax och selleri. För alla? Innehåller varken gluten eller ägg. Byt ut smöret mot olja eller mjölkfritt margarin så blir rätten även mjölkfri - kontrollera dock innehållet i buljongtärningen.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48