Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 SKINKA MED KRÄMIG RISOTTO FÖR 4 PERS
ONER 3 dl avorioris eller grötris 8-10 dl hönsbuljong 25 g smör 3 schalottenlökar 1 krm finmalda lagerblad (mal i elkaffekvarn eller ev i mortel) FRUKTCAPPUCCINO MED SABAYONSKUM FÖR 4 PERSONER 2 äggulor 5 msk socker 21/2 msk vatten 1 dl vispgrädde valfri frukt, tex melon, druvor, äpple, päron och/eller mango 1 krm målen kummin 2 dl riven lagrad ost, gärna cheddar salt, peppar 1 vitlöksklyfta 300 g lufttorkad skinka lite fin olivolja GÖR SÅ HÄR: LKoka riset mjukt i buljong och smör. Tillsätt eventuellt lite vätska om riset skulle koka torrt innan det är färdigt. 2. Hacka schalottenlöken. Rör ner tillsammans med de andra ingredienserna (utom skinka och olja). Pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. 3. Lägg upp på fat med skinkan vid sidan om. Strö över osten och ringla över lite olivolja. Dekorera ev med lite färsk körvel. För alla? Rätten innehåller varken gluten eller ägg, men däremot innehåller den mjölk. choklad till garnering GÖR SÅ HÄR: LVärm socker, vatten och äggulor under vispning till ca 85°C, vilket är precis före sjudning. 2. Vispa tills krämen kallnat och blivit fluffig. 3. Vispa grädden lätt och vänd ner den. 4. Skär frukten i bitar. Fyll en kaffekopp till knappt hälften med frukt, slå på sabayonen och riv sedan lite choklad över. För alla? Desserten är glutenfri, men innehåller mjölk och ägg. Servera enbart fruktsallad utan sabayonskum vid ev mjölk- eller äggallergi. Den som vill kan droppa över lite likör, vitt vin eller flytande honung och pudra salladen med kakao eller riven mörk (mjölkfri) choklad. PENNE MED TOMATSAS FÖR 4 PERSONER ca 300 g penne rigate 2 burkar konserverade hela tomater 300 g rökt sidfläsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tsk torkad timjan 2 dl grovriven ost, helst lagrad cheddarost salt, grovmalen svartpeppar TIPS! 1 kycklingfilé, ca 150 g 1 ägg ströbröd GÖR SÅ HÄR: 1. Häll av tomatspadet och spola av tomaterna. Tärna sidfläsket. Skala och hacka löken. 2. Blanda tomat, fläsk och lök i en kastrull. Pressa i vitlöken och tillsätt timjan. Koka på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Varmhåll. 3. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Servera pastan i skålar och häll över tomatsåsen. Strö på osten. Tips! Skiva kycklingfilén tunt. Salta och peppra. Doppa kycklingen i ägg och sedan i ströbröd. Fritera gyllenbrun i olja i 160°C. Servera den friterade kycklingen till pastan. För alla? Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg, men kan lätt anpassas vid ev allergi. Välj pasta och ströbröd utan gluten vid celiaki (glutenintolerans). Kontrollera innehållet i pastan, uteslut osten och använd mjölkfritt ströbröd vid problem med mjölk. Använd pasta utan ägg och stek kycklingfilén utan ägg och ströbröd, så blir rätten äggfri.
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48