Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Annas curry FOTO PEPE NILSSON & CARL
O B0SC 0 | TECKNING GÖRAN UGGLA Skicka Brev, fax eller e-post till: Annas curry Box 6630 11384 Stockholm Fax: 08-728 23 37 anna.gidgard@forlaget.ica.se Knäcketrend Många restauranger serverar nu knäckebröd bredvid det mjuka. Nytt i butiken är Spisbröd och Veteknäcke rosmarin, som passar bra även till medelhavsmat. Neil Ponsonby, som är köksmästare på nyöppnade Berns i Stockholm, har gjort detta recept. Knäcke med getost och rödlöksmarmelad Mixa 2 1/2 msk getost med 2 1/2 msk philadelphiaost så att det blir jämnt. Bre detta på Veteknäcke rosmarin och lägg sedan på lite rödlöksmarmelad. Garnera ev med lite rucola. Rödlöksmarmelad: Skär 1 rödlök i tunna klyftor. Bryn löken i 1 tsk smör tills den är genomskinlig, tillsätt 1 tsk farinsocker och låt småputtra. Smaka av med salt, peppar och lite balsamvinäger. Kaffefrappé Läsartips: Kerstins gremolata Kerstin Haglund i Bromma har skickat in flera användbara tips. För det första en egen gremolata, alltså en god och användbar italiensk dekoration som är ett klassiskt tillbehör till osso buco. Passar även andra rätter. "Blanda 3 msk finhackad persilja med 1 msk rivet citronskal och 1 finhackad vitlöksklyfta. Strö detta över soppan/grytan strax före servering." Kerstin tipsar också om att hon brukar finhacka svarta oliver och röd paprika och strö detta över till exempel stekt potatis för att få lite färg. Koka starkt kaffe och sockra lite lagom. Kyl kaffet. Krossa massor av is. Om du inte har en iskross, lägg bitarna i en handduk och bänka med en klubba eller slå emot ett hårt underlag. Fyll ett glas JiL\ g p med massor av t' is och kaffe. £l "Alla publicerade tips och recept belönas med en fin bok!» ITALIEN PÅ ÖSTERSJÖN UNDER MARS ÄR DET ITALIENSKA VECKOR PÅ VIKING LINES ALLA BÅTAR. ITALIENSKA KOCKAR HAR VARIT I SVERIGE FÖR ATT RIKTIGT KUNNA ÖVERFÖRA DET GENUINT ITALIENSKA TILL KOCKARNA PÅ BÅTARNA. MEN ITALIENSK MAT ÄR JU VÄLDIGT OLIKA I OLIKA REGIONER, DENNA GÅNG KOMMER MÅNGA AV RECEPTEN FRÅN SARDINIEN. EN ITALIENSK PASTABAGARE FINNS PÅ VARJE BÅT, SOM BLAND ANNAT BAKAR PIZZA OCH PASTA MED BARNEN. Tips till italienska buffén Smaksatt keso kan rädda stressade festfixare. • Lägg Keso Pesto på våffelhjärtan. Garnera med rostade pinjenötter och rädisor. • Gör små raggmunkar, klicka på Keso Pesto. Lägg på en oliv och ett basilikablad. • Värm kronärtskocksbottnar, klicka på Keso Pesto. Garnera med marinerade soltorkade tomater. Webb-tips! www.barilla.se Fakta om det italienska köket och en massa recept. Ett plus är näringsdeklaration till recepten. Dessutom 10 säkra steg till perfekt pasta. www.slowfood.com En sajt om motrörelsen till fast food som, om jag inte misstar mig, börjat i Italien. Massor av artiklar om varför man ska låta ätandet ta sin tid. Dessutom en del recept, men det här är sidan för dig som är riktigt intresserad av matens plats i samhället. Artiklar om vin, whisky och strutskött. Mmm... På engelska. Boktips Det tre mest populära köken i Sverige just nu är nog det asiatiska, det italienska och det svenska. Tre kök + 1 barskåp (Gravition) gör nedslag i just de länderna. Senare i vår kommer många fler böcker om italiensk matlagning. Men värd att slå ett extra slag för så länge är Det italienska köket (ICA Bokförlag) med typiska recept från Italiens alla regioner. Här kan man verkligen resa i fantasin.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48