Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 SLO W FOO D Lång söndagslunch på ita
lienska En söndagsmiddag hos bröderna Ingrosso varar i timmar. De klassiska italienska rätterna avlöser varandra och doften från köket väcker aptiten gång på gång. Det bästa är att de är så enkla att laga. Det är lätt att lyckas med italiensk mat. AV ANNA GIDGÅRD | FOTO PEPE NILSSON VITLÖKSFRÄSTA CHAMPINJONER FÖR 8 PERSONER 600 g champinjoner 4 vitlöksklyftor olivolja att steka i 1 dl hackad persilja 4 msk vitt vin 2 tsk citronsaft salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Dela champinjonerna om de är stora. Stek dem i olivolja. 2. Pressa ner vitlöken. Tillsätt persiljan, vinet och citronsaften. Salta och peppra. 3. Kan serveras genast men vinner på att stå och dra ett tag. För alla? Ja, rätten innehåller varken gluten, mjölk eller ägg. i i I i o Ingrosso tillsammans med Nicola och Benjamin . De gillar långa traditionella ndagsluncher, gärna med släk t och vänner. Mågot vi svenskar sällan gö r är t sitt a länge , läng e oc h låta altiden dra u t på tiden . De t är : dest o bättr e på i Italien . Dä r n e n söndagslunc h påg å hela termiddagen och kvällen . Bröderna Ingrosso , so m driver :ra italienska kroga r i Stock - >lm, samlas ofta kring mat . Franc o som är köksmästar e . e n av dem , Il Conte , berätta r lr e n riktig söndagsmidda g i ilien går till. - Dä r är de t nästan alltid "ma - a" so m stå r för matlagningen . Ho n sätte r sig sist oc h rese r sig först . Italiensk ma t skilje r sig väldig t mycke t åt beroend e på vilken region den komme r från. Precis som Sverige ä r Italien et t avlång t land . I södr a dele n äte r ma n mycke t grönsake r oc h fisk. I nor r äte r ma n lite tvngre , mycke t risotto , polent a oc h kött , berätta r Franco . -De t ä r vanlig t at t ma n bör - ja r me d et t rejält förrättsbord . Marinerad e grönsaker , charku - terie r som coppa , bresaol a oc h forts på sid 37 MINIOMELETT MED SPENAT ELLER BROCCOLI Miniomeletterna kan man fylla med i stort sett vilken grönsak som helst, som man först bara kokar lite lätt. CA 10 STYCKEN 250 g färsk spenat 4 ägg 2 msk riven parmesan 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1-2 msk olja att steka i GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj spenaten noga. 2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner spenaten så att den blir mjuk. Krama sedan ur vätskan. Skär ev spenaten i lite mindre bitar. Man kan också koka broccoli al dente och sedan fördela ner den i smeten i stället för spenat. 3. Vispa upp äggen och rör i spenat, parmesan, salt och peppar. 4. Hetta upp rikligt med olivolja och lägg i klickar av äggsmeten. Låt få fin färg på båda sidorna och servera genast. För alla? Omeletten är glutenfri, men innehåller både ägg och mjölk. Gör rätten mjölkfri genom att utesluta osten. MARINERAD PAPRIKA En typiskt siciliansk rätt som med sin lite sötsyrliga smak passar perfekt på en buffé. FÖR 8-1 0 PERSONER 4 paprikor 1 liten knippa färsk oregano 1 dl olivolja 1 msk pressad citron 5 vitlöksklyftor 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar GÖR SÅ HÄR: LSätt ugnen på 200°C. Dela paprikorna på mitten och kärna ur dem. Lägg dem på en plåt och sätt in dem i 200°C ugn tills de är mjuka, ca 10 minuter. Riv av skalet och grovstrimla paprikan. 2. Grovhacka oreganon och rör ner den i oljan tillsammans med citronen. Lägg i vitlöksklyftorna. Salta och peppra. 3. Häll marinaden över paprikan och låt helst stå i några timmar eller över natten. För alla? Ja, receptet innehåller varken gluten, mjölk eller ägg.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48