Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42 Bijljga veckan Måndag Pasta al forno
Koka ca 280 g pastafjärilar i riklig t med lättsalta t vatten i en sto r gryt a enlig t förpackningen s anvis - ning . Låt pastan rinn a av oc h fördel a de n i en lät t smord ugnssäke r form . Skala oc h finhacka 2 rödlö - kar och 4-5 vitlöksklyftor . Strössl a löken öve r pas - tan . Häl l öve r 1 bur k (ca 40 0 g ) hela tomate r p å bur k eller 4-6 tärnad e färska tomater . Vispa elle r skaka iho p 1/2 dl olja, 1 msk vinäger , 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar oc h 1 dl hackade färska örter , te x basilika eller persilja. Häl l dressingen i formen . Täck med aluminiumfolie och tillaga i ca 20 minute r i 200°c . Servera med bröd och sallad. Tisdag Korvgryta ä la pizza Skär 4-5 varmkorvar i bitar. Skölj och strimla 1 purjo - lök. Fräs korv och lök i 1 msk olja i en panna . Häl l på 1 burk sparrissoppa . Späd me d 1/2 dl vatten . Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar , 1 tsk oregano , 1 tsk timjan , 1-2 pressad e vitlöksklyftor . Lå t dett a småkoka i 5-10 minuter . Tillsät t ca 25 svarta oliver. Servera med ris och riven parmesanost . Onsdag Billiga veckan bjuder snabba & lättlagade rätter från ICA Provkök som inte kostar mer än max 15 kronor per portion. Alla recept är beräknade för 4 portioner. Fler billiga rätter finns på www.ica.se RECEPT BIRGITTA RASMUSSON FOTO KENT JARDHAMMAR Torsdag Soppgryta alla Famiglia Skala och hacka 1-2 gula lökar. Skölj och skär 1 liren squash och 1/2 aubergin e i ca 2 cm stora kuber. Skölj och tärn a grov t 2-3 tomater . Värm 2 msk olja i e n gryta sto r no g för soppa . Fräs alla grönsake r glansiga utan at t d e ta r färg. Häl l på 4 dl buljong (tärning + vatten) och 2 burka r krossade tomater . Krydda med 1 tsk salt, 1/2 tsk ho t chilipeppar , 1 krm svartpeppar , 2-3 krossade vitlöksklyftor. Lå t koka i ca 10 minuter . Rö r ne r väl avrunn a sköljda röd a böno r från bur k (ca 400 g) . Hett a upp . Servera me d rosta t italienskt lantbröd i skivo r som läggs i sopptallriken . Fredag Saltimbocca Bulta u t 4 kycklingfiléer lät t me d handen . Salta oc h peppra . Lägg en skiva rök t skinka ovanpå kycklingen och fäst me d tandsticka . Läg g p å et t salviablad eller str ö öve r 1 krm krossad torka d p å varje skiva. Ste k kycklingfiléerna i 2 ms k olja p å medelvärm e i ca 3 minute r pe r sida . Häl l p å 1 d l torr t vit t vin . Läg g lock på panna n och låt bräsera i någr a minuter . Ser - vera med nudla r eller klvftpotati s kryddad me d italiensk salladskrydda. Grönsalla d hö r till , gärn a i blandad form med citrondressing . Fisk i form Läg g ca 500 g fiskfilé av torsk , kolja eller gö s i e n lätt smor d ugnssäke r form . Skala 2 morötte r oc h 1 gul lök. Finhacka dem oc h 1/2 knipp a persilja. Mat - beredare är bästa hjälpen . Blanda ne r 2 dl riven ost , 1/2 msk fransk senap , 1-2 äggulor , 1/2 tsk salt, 1/2 tsk citronpeppar . Kör till en smet . Täck fisken med sme - ten . Ugnslaga i 20-25 minute r i 200°c . Servera me d blandad sallad och potatismos .
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48