Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35 PASTARULLAR MED SPENAT OCH RICOTTA F
ÖR 10 PERSONER SOM MELLANRÄTT, ANNARS 2 RULLAR/ PERSON 10 lasagneplattor 500 g färsk spenat 1 gul lök 1 msk smör att steka i 1 krm riven muskot 250 g ricottaost (eller philadelphiaost, ev light) salt och peppar BECHAMELSÅS : 1/2 msk smör 1 msk mjöl 2 dl mjölk tomatsås (1 msk olivolja, 2 vitlöksklyftor, 1 burk passerade tomater, salt och peppar) GÖR SÅ HÄR: LSät t ugnen på 225°C. 2. Förkoka lasagneplattorna så att de kan formas. 3. Blanchera spenaten, alltså koka upp vatten och sänk ner spenaten en kort stund så att den blir mjuk. Krama sedan ur vätskan. Grovhacka spenaten. 4. Skala och hacka löken. Fräs den i smöret. Tillsätt spenaten, salt, peppar och lite riven muskot. Rör ner ricottan. 5. SÅSEN: Smält smöret i en kastrull, rör ut mjölet och späd med mjölken lite i taget. Låt sjuda sakta i 3-5 minuter, passa så den inte bränns vid. Smaka av. 6. Gör lite tomatsås genom att hetta upp olivolja i en panna, pressa i vitlök och tillsätta passerade tomater, salt och peppar. Låt koka ihop i några minuter. 7. Stryk ut lite bechamel på varje platta, sedan lite tomatsås och till sist fyllningen. Rulla ihop och lägg tätt ihop i en ugnssäker form. Häll ev över lite extra tomatsås, strö över parmesan och gratinera i ca 10 minuter. För alla? Rätten innehåller gluten och mjölk, men även ägg kan förekomma i pastan. Använd glutenfria lasagneplattor och red i stället bechamelsåsen med majsstärkelse om du vill laga glutenfritt. Uteslut ricottaosten, välj mjölkfritt margarin eller olja och använd Solhavre eller grönsaksbuljong till bechamelsåsen, så blir rätten mjölkfri.
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48