Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47 Kids&Teens MATUPPLAGNING INGMARI ROU
G | FOTO BO APPELTOFFT & PEPE NILSSON Redan första artikeln Kids&Teens gav go d respons , vi fortsätter därfö r direk t med vår nya serie med bra ma t som passar tonåringa r (och kanske lite äldre). Artikelserien komme r at t vara oregelbunde t återkommande . Skicka gärna in dit t bästa recept , publicerade bidrag belönas med en fin kokbok . Skriv gärna några rade r och berätta varför just din rätt är så bra . Adress : Buffé, Kids&Teens, Box 6630, 113 84 Stockholm . Fax: 08-7282337. E-post : buffe@forlaget.ica.se PASTASAS MED FÄRSK SPENAT Detta är ett snabblagat och gott recept som alla mina vänner har uppskattat mycket. FÖR 2 PERSONER 2 portioner pasta 150 g färsk spenat eller 1 / 2 paket djupfryst hel spenat å 250 g 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 1 tsk timjan 2 dl créme fraiche parmesanost till serveringen GÖR SÅ HÄR: VEGETARISK LAS AGNE Detta är en mycket god och lättlagad maträtt som man dessutom kan äta mycket av utan att behöva vara rädd för kalorierna. Prova detta, skriver Veronica, det går snabbt och du kan bjuda alla dina kompisar, även vegetarianer. FÖR 2 PERSONER 1 gul lök 21/2 dl krossade tomater 1/2 tsk basilika 1/2 tsk salt 4 förkokta lasagneplattor 125 g keso (1/2 burk) 1 dl riven ost 1 msk riven parmesanost GÖR SÅ HÄR: LSätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form. 2. Skala och hacka löken. 3. Blanda krossade tomater, lök, basilika och salt i en kastrull. Låt koka i ca 10 minuter. 4. Varva tomatsås, lasagneplattor, keso och hälften av den rivna osten. Sås underst och överst. Strö på resten av osten och parmesanosten. 5. Sätt formen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Veronica Pålsson, Lund För alla? Rätten innehåller gluten och mjölk. Även ägg kan förekomma, men rätten kan lätt anpassas vid ev allergi. Använd glutenfria, alternativt äggfria, lasagneplattor vid behov. Vid mjölkallergi: Kolla lasagneplattorna, uteslut keso, ost och parmesanost, samt lägg ett lager skivade färska tomater ovanpå lasagnen. 1. Koka pasta enligt anvisning på paketet. 2. Skär spenaten i strimlor. Tina först spenaten och krama ur vattnet om den är fryst. 3. Hetta upp olja och spenat i en kastrull. Pressa i vitlöken och krydda. Rör i créme fraichen efter ca 3 minuter. Låt puttra i ca 1 minut. 4. Servera med grovt riven parmesanost. Britta Andersson, Uddevalla För alla? Välj gluten- och äggfri pasta vid ev allergi. Rätten innehåller mjölk. SNABBPIZZA - När jag för ett par år sedan var ute och reste som "backpacker" lärde jag mig en hel del snabba och enkla maträtter som även passar utmärkt till feens, berättar Pernilla i Eskilstuna. FÖR 1 PERSON 1 halvt mjukt tunnbröd 2-3 msk salsasås VALFRI FYLLNING: tex 1 banan och rikligt med curry ev lägg till skinka om du vill 1/2-1 dl riven ost GÖR SA HÄR: 1. Sätt ugnen på 250°C eller grill. 2. Bre salsasåsen på tunnbrödet. Skiva bananen och lägg på den. Krydda med curry och strö över ost. 3. Grädda pizzan mitt i ugnen tills den fått fin färg. Servera genast. Pernilla Stenfeldt, Eskilstuna För alla? Pizzan innehåller gluten och mjölk. Även ägg kan förekomma i tunnbrödet, så läs på brödpaketet.
Buffé Sida 48