Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 CHOKLADMOUSSE MED APRIKOSYO G H U RTG
LASS FÖR 4 PERSONER BOTTEN: 100 g ljus choklad 21/2 dl cornflakes APRIKOS YOGHURTGLASS : 1 burk aprikospuré å 200 g (barnmat) 1 dl yoghurt 2 msk socker 2 msk citronsaft CHOKLADMOUSSE : 1 äggvita 2 msk socker 100 g mörk choklad 1 dl vispgrädde HALLONSÅS : 100 g hallon (frysta går bra) 2 tsk socker 2 tsk pressad citronsaft GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med bottnen. Smält chokladen i vattenbad. Krossa cornflakesen. 2. Rör ihop och stryk ut så tunt det går på smörpapper, 1-2 mm. Skär ut 1 2 plattor, ca 6 x 8 cm (3 plattor per person). 3. Blanda ingredienserna till glassen och kör i glassmaskin. Alternativt frys in, men då måste man röra i den med jämna mellanrum. Detta tar 3-4 timmar för att glassen ska stelna. 4. Vispa äggvita och socker till ett fast skum. 5. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro på full effekt (max 800 W) i 1 minut. 6. Vispa grädden lätt. 7. Blanda chokladen med äggvitemassan. Vänd ner grädden. 8. Tina hallonen och mixa med socker. Tillsätt citronsaften. 9. Spritsa chokladmoussen på 4 bottnar och sätt in i kylen en liten stund. 10. Lägg ett chokladflarn till på varje och lägg en glasskula på flarnet. Avsluta med ett chokladflarn till. Ringla lite hallonsås runt om och garnera gärna med några hallon. För alla? Desserten är glutenfri, men kolla för säkerhets skull cornflakesinnehållet. Den som inte tål ägg behöver endast utesluta chokladmoussen. Desserten innehåller mjölk. Servera istället en fräsch fruktsallad toppad med hallonsås och mörka chokladbitar (mjölkfria).
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48