Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica.s e m,
as om.. . Q Kunden har alltid rätt. Ino m IC A strävar vi efter att på olika sätt utveckla dialogen me d kunderna . Fö r at t kunna bli änn u bättre på de t vi gö r vill vi gärna veta vad våra kunde r tycker o m oss , våra varor oc h butiker . De t är ofandig t värdefullt när någo n ta r sig tid at t ringa eller skriva, och därför ska de t vara lätt at t kontakta ICA . Me d de n filosofin ha r vi bygg t up p ICA: S kundkontaktcenter , som går at t n å via telefon, E-post , brev eller fax. Strömme n av frågor ökar stadigt , och vi följer up p alla synpunkte r och tips so m komme r in. Hu r viktig t de t ä r me d e n väl fungerand e kundservice , de t visar sig int e mins t nä r sake r oc h tin g int e riktig t fungera r so m d e ska. Et t öka t tryck pg a IC A Bonuslanse - ringen , i olycklig kombinatio n me d teknis - ka problem i vå r växel, ha r gjor t at t vi d e senast e månadern a int e alls kunna t g e de n service vi önskar . Mång a ha r blivi t besvikna , vilke t jag ha r full förståelse för. Ja g vill b e o m ursäk t fö r de t besvä r so m dett a or - sakat , oc h ka n försäkra at t vi gö r allt fö r at t red a u t problemen . Me n lå t n u int e dett a avskräcka från at t t a kontakt , uta n varm t välkomn a at t hör a av e r o m n i undra r öve r något ! Svante Nilsson Koncernchef ICA AB Kocklandslaget i Piemonte • 5 Pasta med "Don Tommaso" • 11 Hedhs bageri: ciabatta • 16 Vardagsfest på italienska • 18 Annas curry • 20 Italiensk buffémat • 23 Söt avrundning • 31 Må väl: olivolja inte bara nyttig! • 33 Ingrosso bjuder på söndagslunch • 34 Samarbete för öppna landskap • 41 Billiga veckan - max 15 kr per portion • 42 Lisbeths krönika: Älskar italiensk mat • 44 Kids&Teens • 47 Stor bok O m et t pa r vecko r släpps årets störs - ta(?) kokbok : Kocklandslagets underbar a värld. De n bygge r p å samm a resa som artiklarna (vardagsfest och trendreportagc ) i Buffé. I boken bjud s på fylliga reseskildringa r och 150 spännand e maträtter . Måndage n de n 3 apri l ä r de t premiä r för Kocklandslage t i TV2 kl 21.30. mm ml I KUCKlASiiKLAOETStSDERBARA VÄRLD» ring eller skriv Redaktion: 08-728 230 0 Adress: Buffé, Box 6630, 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 övriga frågor: 020-83 33 33 (vardagar 9-16 ) ICAs hemsida: www.ica.se Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021 -19 42 56, Peter Bogren 021 -1 9 41 14 . Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. Produktion: Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro :ScannreproAB Tryckeri: Tryckcentra AB far vi locka med. Bresaola på bönsallad • 29 Chokladmousse med aprikosyoghurtglass • 9 Ciabatta • 16 Fisk i form • 42 Forza ravioli! • 15 Fruktcappuccino med sabayonskum • 19 Gratinerad ciabatta • 29 Gremolata • 20 Italiensk pytt • 29 Kalvstek med potatispuré och vinsås • 37 Korvgryta å la pizza • 42 Marinerad paprika • 34 Marinerade oliver • 27 Miniomelett med spenat • 34 Pasta al forno • 42 Pasta- och avokadosallad • 27 Pastamllar med spenat och ricotta • 35 Pastasås med färsk spenat • 47 Penne Campania • 12 Penne med tomatsås • 19 Rödlöksmarmelad • 20 Salamifyild kyckling • 27 Salsiccia Baresi • 13 Saltimbocca • 42 Salviakryddad kycklingfilé på fänkål * 6 Skinka med krämig risotto • 19 Snabbpizza • 47 Soppgryta alla Famiglia • 42 Spagetti Liedholm • 15 Tre petit-chouer • 38 Varm laxcarpaccio med sötsur buljong • 7 Vegetarisk lasagne • 47 Vitlöksfrästa champinjoner • 34 Ja n Samuelso n utse r månaden s bästa vinnyheter. De presenteras p å www.ica.se. sö k p å Buffé ©Tre stora P! Pasta, parmaskinka och parmesanost sammanfattar det som många av oss uppskattar allra mest med det italienska köket; enkelhet, kvalitet och utsökt smak. Och trots att det finns många snabba och lättlagade italienska rätter så tänker man inte på snabbmat, nej det italienska köket andas i stället umgänge och långa måltider. Detta bekräftas också av Kocklandslagets Magnus Ek och Tony Olsson som besökte Piemonte med uppgift att spåra de senaste trenderna där. Svaret blev klart och tydligt: tradition och lokalpatriotism. En bekräftelse på detta är också "slow food"-organisationen som grundats i Piemonte. Nu har den 60 000 medlemmar som sprider budskapet att sakta ner livet och äta en vällagad måltid i lugn och ro, utan vare sig hafs eller överdriven lyx. Varför inte prova på att bjuda riktigt italienskt med flera rätter. Några skivor skinka och korv och kanske någon liten lagad rätt inleder, därefter en enkel (liten) pastarätt och - så kanske en stek. Glass och kaffe avrundar fint. Bröderna Ingrosso berättar i det här numret om sina söndagsluncher - det är slow food. Vill du veta mer om vad tex pancetta, pecorino och prosciutto är så slå upp sidan 23. Forza Italia! Tony Wallin, chefredaktör Buffé
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48