Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 MORTADELLA (MUM korv) De n "snällast
e" i charkfamiljen . De n är mild , go d oc h vacker t rosa. Skivorna har insprängd a små fettpärlor. Int e alls rökig i smaken . Mortadella är et t måste på en antipasto-tallrik me n passa r också som tilltugg eller i sallad. SALAMI (rökt korv) Salami är samlingsnamne t på de italienska korvarna . "Milano' " till vänster på bilden är en av d e vanligaste sorterna . Generell t kan man säga at t korvarna i nor r ofta är finare i strukturen oc h mildare i smaken än salami tillverkad i söder. "Ventrichina" till höge r är et t exempel på en grövre salamisor t med he t kryddning . Salami serverar ma n i skivor, ju starkare desto tunnare . Oftast serveras salami som förrätt, me n lika viktig är den i köket som ingredien s i fyllningar, i grytor och soppor . Den är även suverän på pizza, och då lägger man på skivorna efter gräddningen . Salami kan man också tork a i ugnen till "salamichips" Läg g skivorna på bakplåtspappe r i ug - nen (225°c ) i ca 5 minuter . Lå t dem kallna på hushållspapper . PANCETTA (orökt sidfläsk) Pancctta är saltat marmorera t grisköt t med mycket smak . Ma n skär de t antingen i tunn a skivo r och steker lite lätt som tillbehö r till grönsaksrätte r eller också i tärninga r som ingredien s till pastarätter. Fette t smälte r oc h ge r mycket smak. Ma n röke r också griskött , oc h PROSCIUTTO (lufttorkad skinka) De t korrekta namne t på lufttor - kad skinka är "prosciutto crudo" . Parmaskinka, som vi ofta lite slarvigt säger, hete r egentligen "prosciutto di parma " och är känd och uppskattad öve r hela världen. Me n det producera s även skinka i andra delar av Itali - en än Parma . Den smakrika skinkan gifter sig med mång a sma - ker. Den är inte bara läcker tillsamman s med smakrika tillbehö r som marinerade grönsake r och oliver utan passar också fint till frukt som melon och färska fikon. På pizza och varm t brö d är prosciutto et t läckert pålägg . "Prosciutto cotto " skiljer sig däremo t avsevärt från de n lufttorkade skinkan . "Cotto " betvde r kokt , och de n skinkan passar bäs t i matlagning men använd s också som pålägg. då kallas de t för "Speck delTAlto" De t saltas och kryddas lätt , kallröks och får mogn a väl. Dess smak är mustig och säregen . KVALITETS MÄRKT MAT Numer a är de t int e bar a vi n son bruksprodukte r oc h livsmedel . 199 2 införd e Europeisk a Uni< är e n ursprungsbetecknin g som p å et t område , en or t eller et t la rådet . Ma n ha r också e n iGP-b e tione n eller förädlinge n av varai område . De n äkta parmaskinka] kan ma n identifiera tack vare C c stjärnan . Avsikten me d kvalitetsmärk n vissa produkter s kvalite t oc h säi tecknin g me d ca 50 0 livsmede l i märket , varav ca 10 0 ä r italiensk
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48