Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 SALVIAKRYDDAD KYCKLINGFILÉ PÅ FÄNKÅL
FÖR 4 PERSONER 8 lårfiléer av kyckling eller 4 bröstfiléer 8 långa salviablad eller 1 tsk torkad salvia 1 tsk rivet citronskal salt, peppar 1 msk matolja 4 små fänkål 3 msk socker 1 tsk salt 1 tsk fänkålsfrön 1 schalottenlök 1 msk oregano ca 1 msk smör 1 vitlök 1/2 dl pinjenötskärnor 1 dl balsamvinäger 1 msk smör eller margarin salt och peppar rucola och färska örter GÖR SÅ HÄR: 1. Dela kycklingfiléerna (bröst) på mitten längs med fibrerna. Bänka ut dem lite. Lägg på salviabladen och strö över citronskal. Salta och peppra. 2. Rulla ihop kycklingfiléerna till 8 små korvar. Vira in i plastfilm och småkoka i ca 1 minut. Ta bort plastfilmen och trä upp på grillspett. Pensla med olja och grilla på häll eller i grillpanna. 3. Ansa och tvätta fänkålen. Lägg den i vatten med socker, salt och fänkålsfrön - så det täcker. Koka mjuk i ca 20 minuter. 4. Sätt ugnen på 100°C. Ta upp fänkålen och lägg den i en ugnssäker form. Hacka schalottenlöken och strö över den och oregano. Klicka över smöret. Baka ca 15 minuter i ugnen. 5. Dela vitlöken i klyftor och låt skalet vara kvar. Stek vitlök och pinjenötter i smör, tillsätt balsamvinäger och sjud i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp fänkål och kyckling fint på tallrik med de balsamstekta vitlökarna och nötterna. För alla? Rätten innehåller varken gluten eller ägg. Byt ut smöret mot olja eller mjölkfritt margarin så blir rätten även mjölkfri.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48