Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37 forts från sid 34 salami , oliver ,
friterad e grönsa - ker , mozzarella.. . Vill ma n så kan ma n äta sig rejält mät t bara på förrätten . E n mellanrät t därefte r kan vara exempelvi s cannelloni , oc h seda n är huvudrätte n e n go d stek . Som avslutnin g små söt a petit-choue r som passa r till stark t kaffe. Me n alla familjer ha r sin tra - dition . Emilio Ingrosso , som är restaurangchef , berätta r me d drömmand e blick o m d e fantastiska kryddiga köttbullarn a i to - matså s som alltid serveras till pasta n i han s familj på sönda - garna . Jus t denn a söndagsmidda g är vik t för killarna; fruar och flickvänne r är inte med . De t är Emi - lio s dotte r Bianca som stå r för de t kvinnliga inslaget , ho n sitte r so m en liten prinsess a mellan killarna i soffan. De t är Franc o som ha r laga t maten . Ha n ha r lär t sig laga ma t av sin far, so m had e e n re - stauran g på Sicilien dä r även Franc o arbetade . De t dofta r av olivolja , örte r oc h vitlök från köket , oc h de t gå r inte at t miss - ta sig på vilket land recepten komme r från. Ha n prata r mycke t got t o m d e svarta olivern a p å förrättsbordet , d e komme r från han s älskade Sicilien. Franco berätta r at t de t är svårt at t bedöm a hu r mång a persone r rättern a räcker till , eftersom de t bero r mycke t p å o m ma n serve - ra r alla rättern a til l buffén elle r bar a et t pa r stycken . Me n alla rätte r gå r at t spara et t par daga r oc h är även god a at t äta kalla, så o m de t blir lite öve r gå r de t no g å t nästa dag ! i KALVSTEK MED POTATISPURÉ OCH VINSÅS FÖR 10 PERSONER (I EN MENY MED FLER RÄTTER) ca 1 1/2 kg kalvstek lite vetemjöl 1 tsk salt 1 krm peppar MARINAD: 1 rödlök Emilio , Bianca, Benjamin , Nicola, Franco och Mele äter och pratar på italienskt vis. 2 vitlöksklyftor 1 morot 1 selleristjälk 4 champinjoner 5 dl rött vin POTATISPURÉ: 1 kg potatis 1-2 dl mjölk 2 msk smör 50 g parmesan lite muskot salt och peppar 1/2 basilikakruka olivolja att steka i GÖR SÅ HÄR: I.Skär rödlök, morot, champinjoner och selleri i mindre bitar. Skär vitlöken i tunna skivor. Lägg köttet i en skål och lägg grönsakerna ovanpå och häll på vinet. Låt marinera över natten. Vänd steken någon gång. 2. NÄSTA DAG: Sätt ugnen på 1 75°C. Ta upp köttet och vänd i vetemjöl. Stek köttet hastigt runt om i olivolja i en panna. Lägg det i en stor ugnssäker form. Krydda. 3. Stek grönsakerna i en panna och lägg dem sedan runt köttbiten. Ös över marinaden och sätt in i ugnen. Öppna då och då och ös över marinad på köttet. Stek i ca 2 timmar, vid 70°C är steken ljust rosa. 4. POTATISPURÉ: Skala och koka potatisen. Mosa eller pressa den och vispa i smör och mjölk så att det blir luftigt. Vispa i parmesan, muskot, salt och peppar. Riv basilikablad och rör ner. 5. Såsen gör du genom att ta vara på marinaden och grönsakerna i formen. Passera grönsakerna och marinaden genom en sil och koka upp i en kastrull. Om du vill ha en tjockare sås kan du röra ihop lite smör och mjöl som du rör ut i såsen. Servera köttet i skivor med potatispuré, sås och gröna ärter på varma tallrikar. För alla? Rätten saknar ägg, men innehåller både gluten och mjölk. Laga glutenfritt genom att helt utesluta vetemjölet. Gör rätten mjölkfri genom att servera pressad potatis i stället för potatispuré.
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48