Buffé 1
24–7 Ät när du vill Lat apelsinkyckling som sköte
r sig själv i ugnen, crazy quesadilla eller piffiga plättar på färdig gröt. Vem är du? I 24–7 finns inspiration för alla, dygnet runt. Recept & styling Ylva Bergqvist Foto Lennart Weibull Illustrationer Annika Huett Har du grötris kvar sedan julen, och kanske en påse saff ran? Fixa lyxig saff ranspannkaka med kokos och apelsin. Eller sno ihop plättar på färdig gröt – perfekt i pulkabacken. RISGRYNSPLÄTTAR Plättar på färdig gröt. Kör som middag eller brunch, eller släng i ryggsäcken och ta med på utfl ykten. CA 20 PLÄTTAR Vispa ihop 500 g färdig risgrynsgröt, 2 ägg och 2 dl mandelmjöl i en bunke. Stek plättarna i smör, gärna i en plättlagg. Servera gärna med bacon, lönnsirap och blåbär. 14 B UFFÉ 1 • 2 0 1 7 SAFFRANSPANNKAKA MED KOKOS & APELSIN Är du akuthungrig – hoppa gräddningen och ät gröten som den är. FÖR 6–8 PERSONER Sätt ugnen på 125°C. Lägg 3 dl grötris, 1 liter vatten, 1 ½ tsk salt och 3 msk rörsocker i en ugnssäker kastrull. Koka upp och låt koka ca 8 minuter på svag värme. Rör då och då. Rör ner 1 burk kokosmjölk (400 ml), ½ g saff ran, 1 msk fi nrivet apelsinskal och 1 ½ dl färskpressad apelsinjuice. Sätt på lock och ställ in kastrullen i ugnen ca 50 minuter, tills gröten är färdig. Rör om då och då. Späd ev med mer vatten. Ta ut och låt gröten svalna något. Höj ugnstemperaturen till 200°C. Rör ner 4 uppvispade ägg och 1 dl fi nhackad skalad sötmandel i gröten. Häll i en smord form och grädda ca 25 minuter i mitten av ugnen. Servera med bär och vispad grädde. Toppa gärna med rostade kokoschips eller hackad mandel. nns vid respektive recept på ica.se/buff e fi För alla