Buffé 1
24–7 CRAZY QUESADILLA Mättande tortillamackor med
banan, jordnötssmör och grönkål. Den som gillar hetta strör lite chili över. FÖR 4 PERSONER Bred 4 msk osötat jordnötssmör, gärna crunchy, på 4 tortillabröd. Fördela 2 skivade bananer på ena halvan av tortillabröden. Strö över 150 g riven mozzarella och 1 dl riven lagrad ost. Fördela 40 g grönkål i mindre bitar längs med brödkanterna. Vik ihop. Stek quesadillan i lite smör ca 2 minuter per sida, tills osten smält och bröden fått fi n färg. Pressa över lime och ringla ev över lite lönnsirap. ALLT I EN FORM – APELSINKYCKLING Smart tänk där allt bakas i ugnen. Även hel aubergine som sedan mixas med crème fraiche till en krämig sås. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 200°C. Lägg 600 g skivad sötpotatis och 300 g halverade brysselkål på en plåt. Lägg ca 1 kg kycklinglår med ben ovanpå. Picka några hål i 1 aubergine (ca 300 g) och lägg på plåten. Blanda 3 msk olivolja med 2 msk färskpressad apelsinjuice, 1 urkärnad och fi nhackad röd chilifrukt, 1 tsk torkad timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll dressingen över kycklingen och grönsakerna och blanda runt. Sätt in i mitten av ugnen ca 40 minuter, tills kycklingen är färdig. Dela och gröp ur auberginen. Mixa med 1 dl crème fraiche och 1 tsk malen spiskummin. Krydda med 2 krm salt och 1 tsk fi nrivet apelsinskal. Servera såsen till kycklingen. KRÄMIG PASTA MED ROSMARIN, PUMPA & VITA BÖNOR Testa något nytt och gör pastasåsen i ugnen. Du slipper både os och rörande! FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 200°C. Blanda 2 dl vispgrädde, 1 fi nriven vitlöksklyfta, 1 msk konc grönsaksfond, 1 tsk torkad rosmarin och ev 2 rosmarinstjälkar i en ugnssäker form. Lägg i 600 g skalad och tärnad butternutpumpa. Ringla över 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills pumpan är mjuk. Koka 300 g färsk pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl av kokvattnet och blanda med pumpan och 1 förp kokta avrunna vita bönor (380 g). Blanda allt med den nykokta pastan och rör ner 65 g babyspenat. Servera med fi nriven parmesan. B UFFÉ 1 • 2 0 1 7 17 nns vid respektive recept på ica.se/buff e fi För alla