Buffé 1
Buffés populära serie »Billiga veckan« gästspelar
i januari. Formen är ny men konceptet detsamma. Laga fem smarta måltider för under 500 kronor. Det blir gröna nudlar, medelhavstorsk, goffig gratäng, fräscha linser och fredagsfestlig kyckling. Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén Måndag GRÖN NUDELSOPPA Ta genvägen via färdig soppa. Gott med mjukkokt ägg. FÖR 4 PERSONER Koka 200 g äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Blanda med 1 msk rapsolja. Klipp nudlarna i mindre bitar. Lägg 4 medelstora ägg i kokande vatten. Sjud i 8 minuter. Lägg i kallt vatten. Skala äggen. Värm 2 förp färdig thaisoppa (à 5 dl). Häll i 600 g fryst grönmix (broccoli, gröna bönor och romanesco) och låt koka upp. Fördela nudlarna i 4 skålar. Skeda över soppan och grönsakerna. Toppa med ägg och fi nhackade rostade jordnötter. Servera gärna med koriander och limeklyftor. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar/pasta. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. Fler budgeträtter? På ica.se/buff e listar vi Billiga veckan-favoriter från tidigare år. fryst grönt Smart med Matiga tips • Rensa kyl och frys på grönsaksrester och ös ner i nudelsoppan. Det går bra med vilka sorter som helst! • Ligg steget före; tina torsken i kylskåp över natten och koka pastan dagen före. • Om du kokar egna linser till salladen, ha i 1 buljongtärning i koket för extra smak. Godaste potatismoset till kycklingen: Skala 1 kg potatis (mjölig sort) och skär i mindre bitar. Lägg ner i kokande vatten och låt småkoka under lock tills potatisen är mjuk. Häll av och låt ånga av. Koka upp 2 dl mjölk (3 %) och 25 g smör i en kastrull. Mosa potatisen med en potatisstöt eller vispa försiktigt sönder den med elvisp. Tillsätt smörmjölken, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och ev 1 krm riven muskot. 28 B UFFÉ 1 • 2 0 1 7 Grönsaksladda! Veckans billiga meny billiga veckan!