Buffé 1
lördagsgott LAGA I HELGEN! Bjud på en thailändsk
curry med musslor och sötpotatis. Avrunda med en härligt saftig apelsinkaka med ricotta och mandelmjöl. Recept Liselotte Forslin Foto Lennart Weibull MUSSELGRYTA MED SÖTPOTATIS & KOKOSGRÄDDE Asiatiska smaker till musslor! Laga thaicurry-grytan i helgen. Att musslor är klimatsmarta är en bonus. Och gör gärna chips av sötpotatisskalen, se sid 22. FÖR 4 PERSONER 700 g sötpotatis 1 stor röd paprika 1–2 tsk röd currypaste 1 burk kokosgrädde (ca 400 ml) 2 msk asiatisk fisksås 1 msk färskpressad limejuice 1 tsk flytande honung 100 g babyspenat 34 B UFFÉ 1 • 2 0 1 7 1 burk blåmusslor i lake (360 g) 1 förp frysta, tinade blåmusslor (450 g) 1 kruka thaibasilika eller koriander rapsolja salt, svartpeppar kokt basmatiris till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och dela sötpotatisen på längden, skär i cm-tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. 2. Hetta upp 1 msk olja i en stor gryta,bryn sötpotatis och paprika hastigt. Tillsätt currypasten och låt fräsa 1 minut under omrörning. 3. Häll i kokosgrädde, fi sksås, limejuice och honung. Låt sjuda på svag värme utan lock 15–20 minuter, tills potatisen är mjuk. 4. Lägg i spenaten och låt den sjunka ihop under lock ett par minuter. 5. Lägg i musselkött med laken och blåmusslor med skal och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter under lock. Smaka ev av med salt och peppar 6. Riv över thaibasilika eller koriander och servera med ris. Bjud mer fi sksås till för den som vill ha. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.