Buffé 1
APELSINKAKA MED RICOTTA & MANDEL Kakan blir härli
gt »tung« och saftig med ricotta och mandelmjöl i smeten. GER 12 BITAR 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricotta 4 dl mandelmjöl ½ dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal 1 dl färskpressad apelsinjuice 2–3 msk flytande honung flingsalt och apelsinskal till garnering ev vispad grädde till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Vispa socker och ägg fl uffi gt i en bunke. 3. Smält smöret. Blanda med ricottan. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner tillsammans med apelsinskal och -juice. 4. Vänd ner äggvispet och rör till en jämn smet. Häll den i en smord rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 5. Grädda i mitten av ugnen 35–40 minuter. 6. Låt kakan svalna i formen. 7. Vid servering: Ringla över honungen, strö över lite fl ingsalt och garnera med apelsinskal. Servera gärna med vispad grädde. FÖR ALLA Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. B UFFÉ 1 • 2 0 1 7 35 tips! Smaksätt grädden med apelsinlikör.