Buffé 1
Gräddstuvad surkål Ladda för nytt år Banana split
till frukost? Javisst, med viss hälsomodifikation så… Eller satsa på chiapudding och smoothie i ett! Och prova korv i bröd med gräddstuvad surkål – suveränt gott. Foto & styling Eva Hildén → Skicka gärna tips till Sofi a: sofi a.nilsson@otw.se eller ta en bild på ditt tips och hashtagga #buff etipset på Instagram. Publicerade bidrag får boken »Ett stekt ägg är också middag« av Siri Barje (Bonnier Fakta). Ingen surkålsfantast? Det är inte Helena Larbo i Tullinge heller, så hon tipsar om att runda av smaken med en skvätt grädde. Koka upp 1 ½ dl vispgrädde. Rör ner ½ msk majsstärkelse utrörd i lite vatten. Låt koka upp. Tillsätt 2 dl surkål, ½ tsk torkad timjan och ½ dl hackad persilja. Smaka av med salt och peppar. Surkålen är mums till korv med bröd – maxa med en klick senap, knaperstekt bacon i små bitar eller rostad lök på toppen! Chiasmoothie med sharon »Instagramma dina bästa mattips, smarta köksknep och enkla recept. Ange hashtaggen #buffebilden. Publicerade bidrag belönas med en fin kokbok!« Banana split bowl Beroendeframkallande frukostvariant av den omtyckta desserten, inspirerad av Café Pom & Flora i Stockholm. Lägg turkisk yoghurt (10%) i en skål. Toppa med banan, granola (gärna med chokladsmak), kakaonibs och rostade kokoschips. Ringla över lönnsirap. Psst! Smörstek bananen för extra lyx! SÖTPOTATISCHIPS Sötsalt snacks som du enkelt gör själv. Skär sötpotatis (med skal) i mm-tjocka skivor. Fördela på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. Strö över lite salt. Ställ in i mitten av ugnen ca 45 minuter på 125°C. Strö över flingsalt och chiliflakes. chocolate Den 5 februari fyller Nutelladagen 10 år! Och vad passar då bättre i vinterkylan än en kopp varm choklad – med smak av den populära hasselnötskrämen. Värm 3 dl mjölk. Vispa ner ½ msk kakao och 2 msk nutella. Häll upp i en stor kopp. Toppa med vispad grädde och fi nrivet apelsinskal. B UFFÉ 1 • 2 0 1 7 25 Rena rama hälsogodiset med chia, kvarg, frukt och crunchig topping. Blanda 1 dl mandeldryck, ½ dl vaniljkvarg och 2 msk chiafrön (gärna vita). Låt stå i kylen över natten. Skär ½ sharon i tunna skivor. Tryck fast skivorna längs kanten på insidan av 2 glas. Fördela chiapuddingen i botten. Mixa 1 ½ sharon, 2 dl fryst mango, ½ skalad banan och 2 dl färskpressad apelsinjuice slätt. Toppa chiapuddingen med smoothien och gärna granola. Grillad croissant Nyttigt, nej, men ack så lyxigt, frasigt och härligt! Dela 1 croissant längs med. Bred på 1 tsk dijonsenap. Lägg på 3 skivor ost och 1 skiva rökt skinka. Grilla i en smörgåsgrill. nns vid respektive recept på ica.se/buff e fiFör alla Hot nutella