Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 BLACKENED STEAK FÖ R 4 PERSONE R 4 s
kivor entrecöte, cm-tjocka osaltat smält smör Go Cajun Blackened Beefkrydda GÖ R SÅ HÄR: 1. Håll gärna till utomhus, för det här ryker. Hetta upp en stekpanna av järn - den ska vara riktigt het. 2. Doppa köttet i smält smör. Strö kryddblandningen över köttet. Stek två minuter på varje sida. Vill man ha köttet well done kan man eftersteka i ugn. 3. Servera med potatismos och smörsvängda grönsaker. Tips! Go Cajun-kryddorna finns inte i alla butiker, men de kan beställas. forts fi'ån sid IZ är den mest kända. Kreol är det lite finare. Maten i New Orleans. Men skillnaden blir mindre, idag finns det så många likheter. De olika köken har lånat av varandra, säger Paul. Det är så han byggt sitt världsrykte. Den underbara sammansmältning av influenser han kallar Louisiana Cooking. Strax intill huset på Mandevillc Street har han sitt provkök. Där arbetar hans anställda fram nya kryddblandningar. Paul Prudhomme har sitt eget kryddmärke: Magic. Här experimenterar Paul fram nya rätter. Det var här han utvecklade en egen mörningsprocess av nötkött. Han berättar om hur han odlade fram en bakteriekultur i mörningsrummet och om hur han hittade den perfekta temperaturen. - Köttet ska stekas när det har blivit lite lila. Då är det riktigt mört, säger han. Hans Blackened Steak eller hans Twin Tenderloin är så möra att man inte behöver kniv för att dela dem. Chilipepparen är viktig för Paul Prudhomme, precis som för de flesta här nere i heta Södern. Kajennpeppar är favoriten, men han älskar också chipotle, den rökta jalapeiion (chilifrukt). -Men du, det finns 6 8 ooo smakvariationer på färsk chilipeppar, säger Paul med sitt nyupptäckarleende. Vi pratar mat. Han frågar om svensk mat och lyssnar intresserat när han får höra om nvstekt strömming med potatismos, mammas köttbullar och inlagd sill. Jag ger honom en burk med sötstark senap. När han sniffat på den ler han. Sweet and strong, det gillar han. Precis som många andra stora kockar har han enkel smak när det gäller egna favoriträtter. Pauls är en typisk Södern-rätt: - Jag älskar fläskstek med kanderad sötpotatis och potatissallad. Svårare än så behöver det inte vara. Enkelt och gott. Good cooking, eating and loving, ni vet. •
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40