Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Skri v elle r e-pqpst a Adress: Buff
é/annas curry Box 6630, 113 84 Stockholm fax:08-72823 37 e-post: anna.gidgard@forlaget.ica.se ftdi'ÅXFRR- z,m> -M/fm, Dekorera med nnandelhack Tack för alla tips om hur man kan garnera som kom in efter min efterlysning tidigare. Här kommer några till, från Annika Sjöström i Bromma: Rosta sötmandel i torr panna. Strö över socker som du låter smälta. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Hacka sönder till passande bitar och strö över som dekoration på desserter. En ovanlig kombination som Annika rekommenderar är att strö hacket över en sallad, gärna en med grönmögelost. Ett annat tips är att rosta solrosfrön och sesamfrön i torr panna tills de är gyllene. Spara i burk i skafferiet. Strö detta över sallader och andra maträtter. Alla som får sina tips publicerade får en bok. 0 Zi. C* 1 Karina Nilsson i Karlstad har skickat in receptet på citrondricka. Hon har dessutom själv målat det fina vykortet. Gör så här: Tvätta 3 citroner och 1 lime noga. Skala dem supertunt med potatisskalare och pressa ur saften. Varva saft, skal, 1 påse citronsyra (30 g) och 15 dl socker i en stor bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll det i bunken. Rör tills sockret har smält. Sila saften när den har svalnat och häll upp på rena flaskor. Drickan är hållbar några veckor i kyl. Späd den med vatten när den ska drickas. Webbadresse r me d anknytning till ma t oc h dryck . Självklart kan vi inte t a ansva r för att alla recep t är riktiga. tipset www.cookierecipe.com För kakmonster. Massor av recept på pajer, mjuka kakor och cookies. Hela sajten är på engelska, men med en knapptryckning kan man konvertera mängden till det metriska systemet. www.fromages.com Informationssida på engelska om franska ostar, med bl a adresser till franska ostmuseer. "Ostbibliotek" där alla franska ostar presenteras grundligt. www.kupong.se Klicka dig fram till din närmsta ICA-butik och se vilka kupongerbjudanden som gäller där. Skriv ut dem och ta med till butiken. 18 Läsartips När jag gör potatisbullar, plättar eller raggmunkar klipper jag i ett paket bacon i smeten istället för att steka det bredvid. Lena Eriksson i Lärbro = * É Fas t i muffinsträsket? Muffins har verkligen fått en revival i Sverige, och Buffé har haft flera reportage med muffinsrecept det senaste året. Nu finns en bok för oss som fastnat i muffinsträsket: muffins och smoothies (ICA Bokförlag). Cheryl Lindblad på Muffin Co delar med sig av sina bästa och läckraste recept, både på de söta godisvarianterna och naturligtvis det senaste: frukost- och lunch^ . ^Äffffli muffins. Min favorit är chocolate cheesecake muffins, och om de hembakta är lika SH H S HKÉIH I goda som originalet sa blir jag överlycklig. Utställning het som chili Chili känns rätt den här tiden på året, och den 2-10 oktober på Bergianska kommer det att gå hett till. Philippe Plöninge som arbetat med utställningen tycker att man ska visa chili växande på plantan och inte skördade, så det kommer att finnas en hel chiliskog med minst 170 olika sorters chili varav några vildväxande. Där finns också chiliprodukter från hela världen och ett chilicafé. Plats: Bergianska botaniska trädgården mitt emot Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Kärlekfdrink ?axi»MfrHkt!Hi<jm ur }å jul pi utfiitn, mtn fi ftftij tik Ucktr inn*nffr fkéUt - itn §§r rtrklipn fhilffr n*mmt. Ptt f*ft*rjåtttimt ute pra t% pö kärkkrfrink un OS-H. • Hull i -i,', akuäit Amké (piiyAvnsfruktflikir) ittt köp pu). ' skrapa hrr n&p» pwimifmki}psrWr (kärmr) frm tn fänk frukt. - r/li uj>j> mtO M»iMi?aw)<i rin »Ak? cidsr. likör en pr nk/A att bUni» mtijuitt, t ti* tik it. foto: pepe nilsson & sar a danielsson matstylist: tina hellberg Buff é 9-199 9
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40