Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Förberedelse: ca 10 minuter Tillagni
ng: ca 20 minuter Nu lanseras Gröna Utflykters tråg med rotsakspytt - färdigskurna färska rotsaker. De kan vara ett bra alternativ dagar då man inte orkar eller hinner skala och skära rotsakerna men man ändå vill äta hemlagad mat. Om du använder dem i recepten här intill blir beredningstiden ännu kortare. rosta d vitlö k & palsternacko r FÖ R 4 PERSONE R 4 kycklingfiléer, skinnfria salt, peppar 1 dl matlagningsvin 2 msk olivolja GRÖNSAKERNA : ca 500 g palsternackor 1 hel vitlök i oskalade klyftor 2 msk olivolja SÅSEN : 2 dl matlagningsyoghurt 2 tsk finhackad rosmarin, färsk eller torkad 1/2 tsk maizena redning (ljus sås) GÖ R S Å HÄR : 1. Krydda filéerna med salt och peppar och lägg dem i en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet och olivoljan. Lägg på lock och sjud/pochera filéerna i 10-1 5 minuter på låg värme. 2. Sätt ugnen på 200°C. 3. Skala och skär palsternackorna i stavar. 4. Medan kycklingen pocheras, bryn palsternackan och vitlöksklyftorna (oskalade) i en het stekpanna tillsammans i oljan. Smaksätt med salt och peppar. 5. Ställ in stekpannan (eller lägg först över i en ugnssäker form) i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter. 6. När kycklingen är färdig, varmhåll den i folie eller liknande. Spara buljongen. 7. Vispa ner yoghurten och rosmarinen i den varma buljongen. Vispa ner maizenapulvret. Koka upp, smaka av med salt och peppar. 8. Lägg upp kycklingen. Häll över generöst med sås och avsluta med att fördela palsternackan och vitlöken runt Paketen består av en mix av rotsaker vilket gör att svinnet blir mindre - du slipper köpa storförpackning av exempelvis morötter, eller hela kålrötter. Gröna utflykter finns redan även som mixad sallad, exempelvis fransk och italiensk, och färdigskurna grönsaker till lantsoppa och thaiwok. Trenden med färdigskuret har, som mycket annat, börjat i USA. Där står färdigskuret för 25 procent av frukt- och gröntförsäljningen. Grö - na utflykters färdigskurna färska rotsaker är testade av ICA Provkök. Recept och tips finns på paketen.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40