Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 höstgodis Frukt eller bär - med de i
ngredienserna kan man faktiskt hitta på något som inte känns alltför onyttigt när man blir sötsugen. Här är tre av våra favoriter... LINGONHJÄRTA En snabb och billig kaka som är godast nygräddad. Formen ska vara låg så att kakan gräddas igenom snabbt. Andra bär duger förstås också bra. FÖ R 4- 6 PERSONE R 1 stort ägg 1 dl strösocker 11/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 75 g smält smör/margarin, ca 11/4 dl ca 3 dl lingon eller andra bär florsocker l.Sätt ugnen på 200°C. 2. Smöra och brödströ en liten, slät kakform, ca 1 liter. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner varvat med det smälta avsvalnade fettet. 4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills den känns klar. Står den för länge blir den lätt torr. 5. Vänd upp kakan på sockrat fat. Låt den svalna lite. 6. Lägg på bären och sikta florsocker över genom en sil. Ät med gott samvete - den är godast samma dag. •
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40