Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 färgstark färs som mättar många Det
hänger på kryddningen - rätter med malet/hackat kött finns från världens alla hörn. Goda och lättlagade, och många magar mättas för en liten slant Kan det egentligen bli bättre... CHILI CON CARNE Perfekt när många är hungriga. Om receptet utökas får man beräkna något längre koktid för att grytan ska bli genomkokt. Gott vitt bröd är det enda som behövs till. Rester går fint att frysa. FÖR 8 PERSONER ca 1 kg nöt- eller biandfärs 1 stor gul lök 2-3 vitlöksklyftor 3-4 paprikor olja, salt och peppar 11/2 köttbuljongtärning 4 msk tomatpuré 2 burkar krossade tomater, ca 800 g Buffé 9-1999 1 lagerblad 1 chilifrukt ev 1-2 dl vatten 1 stor burk vita bönor i tomatsås, 840 g GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka paprikorna. 2. Fräs lök, vitlök och paprika med olja i en gryta tills löken är blank men inte brynt. Ta upp det och fräs sedan färsen i omgångar. Pressa med en gaffel tills den smular sig. Blanda allt i grytan och krydda. 3. Smula ner buljongtärningarna och tillsätt tomatpurén, tomatav siv och key I nilson krosset och lagerbladet. Dela chilin, spola ur kärnorna under rinnande vatten och ta bort innerväggarna. Hacka den mycket fint. Chilin är mycket stark, tillsätt lite i sänder och smaka av efter hand. 4. Koka grytan sakta under lock i minst 45 minuter men gärna i 1 timme. Späd med vatten om så behövs. Tillsätt bönorna mot slutet av kokningen och låt dem koka med en kvart. En chili con carne ska serveras mycket het. Öl passar bäst till en så kryddstark rätt - och snåla inte med det vita brödet. 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40