Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 KRYDDIGA RÖDBETOR MED KYCKLING OCH SA
LLAD Jag älskar rödbetor, det är den bästa rotfrukten! Jag går och väntar på den med stor spänning. Men lägg inte bara in dem utan passa på att ugnsbaka, koka eller steka i skivor och servera med diverse olika såser eller smör. Eller varför inte göra en god rödbetssoppa. Här tillsammans med kryddor som kommer från Orienten. FÖ R 4 PERSONE R 12-16 små runda rödbetor eller gulbetor eller gärna blandade olivolja gourmetsalt 2 bitar kanelstång 6-8 kardemummakärnor 4 kycklingfiléer salt, peppar 2 msk smör eller margarin 1 msk balsamvinäger 1 msk flytande honung kryddgrönt GÖ R S Å HÄR : l.Sätt ugnen på 225°C. Ansa och skölj rödbetorna noga. Skär av blasten och lämna en liten bit kvar av skaften. 2. Lägg rödbetorna i en ugnssäker form och ringla över rikligt med olivolja samt strö över salt. 3. Tillsätt kanel och kardemumma och ugnsbaka i ca 45 minuter. 4. Ansa kycklingfiléerna och salta och peppra på båda sidor. 5. Förstek i lite matfett i 3-4 minuter så att de får lite färg. 6. När 15 minuter återstår av ugnstiden, placera filéerna i formen och stek vidare i ugn. 7. Blanda samman smör, honung, vinäger samt lite valfritt kryddgrönt i en varm panna och låt detta puttra samman. 8. Dela rödbetorna och lägg upp betor, kyckling och en blandad enkel sallad och ringla över örtsmöret.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40