Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Efter Jobbet röna utflykter D e bäst
a höstprimörern a fyller n u grönsaksdiskarna . Rot - fruktern a ä r båd e nyttig a oc h billiga. Läg g ne r någr a extr a minute r efte r jobbe t oc h d u belöna s me d ren a gourmetmaten . Fö r de n so m verklige n ha r on t o m tid finn s de t i viss a butike r färdigskurn a rotfrukte r so m bar a behöve r steka s oc h kryddas . Förberedelse: ca 15 minuter Tillagning: ca 10 minuter rotffruktspyt t FÖ R 4 PERSONE R 3-4 morötter 1 liten rotselleri, ca 400 g 2 gula eller röda lökar, ca 200 g 3 msk smör/margarin 2 msk socker salt, peppar LEVERN : 4 skivor kalv- eller ungnötslever ä 125 g salt, peppar mjöl till panering 1-2 msk smör GÖ R S Å HÄR : 1. Skala och skär morötterna och rotsellerin i tärningar. Skala och grovhacka löken. 2. Bryn grönsakerna i en het stekpanna i matfettet i 7-8 minuter. 3. När grönsakerna fått fin färg, sänk värmen något och strö över sockret. Rör om med en träsked och låt sockret karamellisera med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. 4. Krydda leverskivorna med salt och peppar och vänd dem i mjölet. 5. Stek levern i ca 2 minuter på varje sida i matfettet. 6. Lägg upp grönsakerna i mitten på tallrikarna. Toppa med leverskivorna. Tips : Servera gärna med en klick aromsmör. Blanda 75-100 g smör med 2 msk kapris, 4 msk finhackad gräslök och 1 - 2 pressade vitlöksklyftor. dragonstuvad e jordärtskocko r FÖ R 4 PERSONE R 4 fläskkotletter 2 msk smör/margarin salt, peppar STUVAD E JORDÄRTSKOCKOR : ca 800 g jordärtskockor 2 dl créme fraiche 1 kycklingbuljongtärning + vatten 1-2 msk torkad dragon salt, peppar 20 GÖ R S Å HÄR : 1. Skala, putsa och skär jordärtskockorna i skivor. Lägg dem i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och täck med vatten. Koka skivorna mjuka, ca 15 minuter, spara buljongen. 2. Krydda köttet med salt och peppar. Stek kotletterna i ca 5 minuter på varje sida i smör. 3. Koka upp créme fraichen tillsammans med 1 dl av kokbuljongen. Krydda med dragon och smaka av med salt och peppar. 4. Lägg i jordärtskocksskivorna i såsen. Låt koka upp under omrörning. 5. Fördela de stuvade jordärtskockorna på varma tallrikar och lägg på de nystekta kotletterna. av tony wallin recept: Jacob gray foto: pepe nilsson Buffé 9-1 999
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40