Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 sallad för fest saftig , ostfylld ky
ckling & päroncarpaccio Låt er inte avskräckas av den långa ingrediensförteckningen. Den här salladen är så otroligt god att jag inte kan låta bli att ta med den. Det är inte likt mig med långa recept, men det är faktiskt den goda dressingens fel. Den innehåller en mängd ingredienser, men går ändå ganska fort att röra ihop. Visst kan man förenkla, men då blir det ju ingen sallad på Caesars vis. Jag har dessutom lagt till ostfylld kyckling för att få rätten lite mer mättande. Försök att hitta kycklinglårfilé, de blir extra saftiga och goda. Ugnsstekta potatisklyftor är gott till. Desserten är desto enklare. Tunt skivat päron med en god vinlag och en klick mascarpone, eller färskost om man vill ha ett smalare alternativ. MARINERADE PÄRON Päroncarpaccio skulle man kunna kalla den här desserten av tunt skivat päron med god lag. FÖ R 4 PERSONE R 4 päron 2 dl vitt vin 1 dl socker 1-2 msk hackad mynta 1/2 dl rostade pinjenötter TILLBEHÖR : 11/2 dl mascarpone eller kesella gourmet CAESARKYCKLING Genom att byta ut en del av oljan mot vatten har jag fått en magrare dressing än i ursprungsreceptet. Men den som vill kan ju byta tillbaka igen. FÖ R 4 PERSONE R 500 g kycklinglårfilé eller bröstfilé ördagsgott ed Lars & Beri t recept : berit paulsso n 1 msk fransk senap 1 dl grovriven parmesanost smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar DRESSING : 1 äggula 1 pressad vitlöksklyfta 2 mosade sardeller 1 tsk fransk senap 1 msk vitvinsvinäger 4 msk majsolja 2 msk vatten 1/2 dl finriven parmesanost 1 krm svartpeppar SALLAD : 3-4 skivor vitt bröd 1-2 msk olja foto: lars paulsso n 2 msk socker GÖ R S Å HÄR : I.Koka upp vin och socker. Rör i myntan. Skiva päronen med en osthyvel. Lägg ut skivorna på 4 tallrikar. 2. Häll lagen het över päronen och låt den svalna. 3. Strö över nötterna och servera med en klick mascarpone smaksatt med lite socker. (I Buffé nr 8/99 tipsade vi om att göra egen mascarponeost.) 1 pressad vitlöksklyfta 1-2 huvuden romansallad eller grönsallad TILLBEHÖR : stekta potatisklyftor GÖ R S Å HÄR : l.Sätt ugnen på 175°C. 2. Vik upp lårfiléerna och bre på ett tunt lager senap. Lägg på ost och vik ihop. Fäst med en tandpetare. Eller skär ett snitt i bröstfilén och lägg i fyllningen. 3. Bryn kycklingen i matfett i en stekpanna. Salta och peppra. Låt dem steka färdigt i ugnen i ca 15 minuter. 4. Blanda äggula, vitlök, sardeller, senap och vinäger. Vispa i oljan droppvis. Rör i vatten och ost. Smaka av med peppar. 5. Skär brödet i tärningar. Stek dem i olja. Pressa över vitlök. 6. Lägg upp salladen på ett stort fat eller direkt på tallrikar. Lägg på kycklingen i skivor och ringla över dressingen. Strö över brödkrutongerna. Buff é 9-199 9
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40