Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 SNABBGRATINERAT APPLE En goding som
passar även när man äter ensam - klar i rödaste rappet. FÖ R 1 PERSO N 1 äpple 2 msk socker, helst farin 1 tsk målen kanel kallt smör vaniljglass till servering GÖ R S Å HÄR : l .Sät t ugnen på grill, 250°C. 2.Ta fram en tallrik eller portionsform som tål ugnen. Skala och kärna ur äpplet. Skär det i tunna klyftor direkt i formen. 3. Blanda farin och kanel och strö över. 4. Hyvla en tunn skiva smör med osthyveln och lägg över, eller lägg på ett par klickar. 5. Sätt in under grillen - eller kör i mikron på full effekt (max 800 W) i 1-2 minuter-tills smöret puttrar och äppelklyftorna är mjuka. Klicka på glass, ät genast. höstgodis MANDELPARON Enkel festdessert som även kan göras med äpplen. Är man lat lägger man mandelsmeten på avrunna burkpäron. FÖ R 4 PERSONE R 4-5 päron 200 g mandelmassa 2 ägg rivet skal av 1 citron LAG : 3 dl socker 3 dl vatten 2 dl torrt vitt vin 2 citronskivor GÖ R S Å HÄR : l .Sät t ugnen på 200°C. 2. Blanda lagen i en kastrull. Vill man inte använda vin tar man 5 dl vatten. 3. Skala päronen, dela dem i Buffé 9-1999 halvor. Koka dem sakta mjuka i lagen utan att de blir mosiga. Låt dem rinna av och lägg över i en ugnssäker form. 4. Grovriv mandelmassan. Blanda med ägg och citron till en fluffig smet. Bre den över päronen. Så kan desserten vänta i kylen om man vill förbereda. 5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills mandelmassan har fin färg. Servera ljummen med lättvispad grädde till. Gräddtips! Vispa grädden tills den är tjockrinnande, det blir godare än om grädden vispas hårt. Smaksätt ev med likör eller vaniljsocker.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40