Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica . m ©
Undersökningar visar att många ungdomar saknar de mest grundläggande kunskaperna i matlagning. Inte så förvånande kanske, med tanke på hur våra matvanor förändrats de senaste årtiondena. Visst är det bra att utbudet av snabbmat och färdiglagat ökar, men vi får inte låta matlagningskunnandet försvinna på vägen. Samtidigt finns hoppfulla signaler som motsäger den här trenden. Det är "inne" att laga mat - och glädjande nog verkar inte minst allt fler unga män intressera sig för matlagning. Från ICAs sida försöker vi på olika sätt ge inspiration och sprida kunskap om mat och matlagning. Bland annat sponsrar vi Svenska Kocklandslaget, tävlingarna Bocuse d'Or (kock-VM), Husmanskostens Trofé samt kockarna i TV 4:s morgonprogram. I en mätning visar det sig också att ni som får Buffé är väldigt duktiga på att "kocka" själva genom att pröva de recept som finns här i tidningen. Fortsätt gärna med det, och varför inte samla hela familjen i köket nästa gång det blir dags att laga mat! Rolan d Fahli n Ordförand e IC A A B Fest på rotfrukter • 4 Hemma hos Paul Prudhomme »11 Lördagsgott med Lars & Berit • 16 Annas curry »18 Gröna utflykter Efter Jobbet • 20 Godis med bär och frukt • 23 Färsrätter för olika smaker • 27 Billiga veckan: rätter under 15 kr/port • 32 Låt måltiden blomma • 34 Lisbeths krönika • 36 Rotfruktsfakta • 39 v/, Jan Samuelson utser månadens bästa vinnyheter. De presenteras p å www.ica.se, sök på Buffé får vi locka med.. Blackened steak -13 Caesarkyckling • 16 Cajun magic fried softshell crawfish • 12 Cannelloni med kryddig kyckling • 32 Chili con carne • 27 Citrondricka • 18 Citrusbakade palsternackor med lax • 9 Dansk hackebiff med spegelägg • 28 Dragonstuvade jordärtskockor • 20 Falska wallenbergare • 29 Italiensk gratäng • 32 Kokta svartrötter med persiljepesto • 4 Kryddiga rödbetor med kyckling • 6 Königsberger Klopse • 30 Japansk lax • 32 Lingonhjärta • 23 Mandelpäron • 25 Marinerade päron • 16 Myntacouscous med grillat grönt • 32 Potatis- och purjolökssoppa • 32 Rosépepparbiff • 29 Rostade palsternackor • 21 Rotfruktspytt • 20 Rotfruktssoppa med marinerad persilja Snabbgratinerat äpple • 25 Sweet potato pecan pie • 14 Ugnsbakade rotfrukter med lamm • 7 Butiksnytt ICA-butikerna arbetar för att profilera sig tydligare. Nu är ytterligare en butiksroll klar att lanseras som namn ut mot er kunder. Det är ICA Plus; de traditionella områdesbutikerna som ligger nära kundens hem eller jobb men som ändå är stora nog att ha ett mycket brett utbud, god service och hög kvalitet. Ord som inspiration, hälsa och så självklart mat förknippas med ICA Plus. ring eller skriv Redaktion : 08-728 2300 Adress : Buffé, Bo x 6630, 11384 Stockholm E-post : red.buffe@forlaget.ica.se Annons : 021-194000 Adress : Stora gatan 41. 721 85 Västerås IC A Kundkort/adressändring : 033-474790 Övrig a frågor : 020-83 33 33 (vardagar 9-16) ICA s hemsida : www.ica.se Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red^ekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021-194256, Peter Bogren 021-1941 14. Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. Produktion: Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Tryckcentra AB § Höstgodis! Knöliga och jordiga, föga apititretande ser de ut. Men skalade och kokta är de mjälla, ibland lite söta och mycket goda. Det handlar givetvis om höstens primörer: rotfrukterna. Jag tycker om dem alla, men min verkliga favorit är den sent skördade jordärtskockan. Speciellt på senare år när det har kommit skockor som är relativt enkla att skala, tidigare var de alltför knöliga. Dessa skockor som inte innehåller något fett blir till de ljuvligaste av puréer. Jag brukar skala dem och genast lägga dem i den mjölk som jag sedan kokar dem i. Andra tycker att det är bättre att koka dem med skalen på. Sedan mixar jag knölarna i mjölken som de kokats i. För att ge purén en riktigt krämig konsistens brukar jag tillsätta en burk créme fraiche och kanske en eller två matskedar smör. Därefter smakar jag av purén med salt, det kan gå åt en hel del. Ibland rör jag även ner lite pepparrot. Denna lätta och luftiga puré är underbar att äta till en skiva god lever; eller en stek, gärna av vilt; eller varför inte till en ripa... Mmm, jag längtar redan till detta höstgodis. Tips på andra läckra rätter av rotfrukter bjuds det både på sid 4-8 och på sid 20-21. Och där berättar vi också om de färdigskurna rotfrukterna som kommer att börja säljas under hösten, perfekta för både pytt och wok. Ton y Wallin , chefredaktö r Buff é f
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40