Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 CITRUSBAKADE PALSTERNACKOR MED PANERA
D LAX Palsternackor är goda, söta och har mycket smak, här serverade med en bit panerad lax. När palsternackorna ugnsbakas behålls också mycket av smaken som lätt kan gå förlorad vid kokning. FÖ R 4 PERSONE R 600 g palsternackor 1 dl olivolja 1 citron gourmetsalt 1 vitlök 4 skivor laxfilé 1 dl ströbröd salt, peppar 1 dl hackat kryddgrönt GÖ R S Å HÄR : l .Sät t ugnen på 225°C. Ansa och skala eller skrubba palsternackorna. Dela på längden i halvor eller kvartar. 2. Finriv citronskalet. Dela citronen och pressa ur saften. Skala och hacka vitlöken. 3. Blanda olja, citronsaft, salt och hackad vitlök. 4. Häll detta i en ugnssäker form, lägg ner palsternackorna. 5. Ugnsbaka i 30 minuter, vänd palsternackorna ca 3 gånger under tiden. De ska vara brynta och helt mjuka. 6. Rulla palsternackorna i det finrivna citronskalet. 7. Vänd laxskivorna i en blandning av ströbröd, hackade örter, salt och peppar. 8. Stek laxen i lite matfett i ca 2 minuter på var sida. Efterstek i ca 8 minuter i ugn på 175°C. Servera med örtsmör och lite grönt.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40