Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 UGNSBAKADE ROTFRUKTER MED ROSMARINLAM
M Har du ont om tid men ändå vill laga en snabb och god rätt kommer här ett bra förslag: ugnsbaka dina rotfrukter, de sköter sig själva. Vi använde oss av gulbetor. Om det är svårt att få tag på sådana så tar du de vanliga rödbetorna. Vi serverar dem med lammkotletter, men du kan också hoppa över köttet helt och servera ett ostflarn till, tex riven västerbottenost som du plattar till och bakar snabbt i ugn, inte för länge för då blir osten besk, och till detta en bit bröd. FÖ R 4 PERSONE R 4 morötter 3 palsternackor 2 kålrabbi 2 gula lökar 4 potatisar 2 purjolökar 16 gulbetor 5 vitlöksklyftor 5 msk olivolja 4 msk hackade örtkryddor, eller ca 1/2 paket frysta 1 krm brun farin salt, peppar rosépeppar ROSMARINLAMM : 8-10 lammkotletter 10 kvistar färsk rosmarin 2 msk olivolja 2 msk senapsfrö 2 msk flytande honung GÖ R S Å HÄR : l.Sätt ugnen på 225°C. Skölj, skrubba och skala alla rotfrukter. 2. Dela morötter, palsternackor, kålrabbi och potatisar i 1-2 cm stora bitar. 3. Skala och klyfta löken, skala vitlöksklyftorna. 4. Dela purjolökarna i 5 cm långa bitar. 5. Skala och skiva gulbetorna eller rödbetor. 6. Lägg alla rotfrukter på en plåt utom gulbetorna och ringla över oljan. Vänd ner örter, kryddor och socker. 7. Grilla dem i ugnen i 30-35 minuter, skaka plåten då och då. När 10-15 minuter återstår lägger du in gulbetsskivorna vid kanten så att de blir stekta. 8. Putsa kotletterna och blanda olja, senap och honung. 9. Pensla detta på kotletterna och bind rosmarinkvisten runt. Räcker inte kvisten så lägg hackad rosmarin i oljan. 10. Stek i smör i ca 2 minuter på varje sida. Vid serveringen lägger du gulbetsskivorna runt tallriken, rotfrukterna i mitten och lammkotletten ovanpå. Servera med lite smaksatt matlagningsyoghurt.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40