Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 MÅNDAG : Italiensk gratäng (4 port)
Bryt ca 200 g spagetti i 3 delar och koka enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka 1 bit selleri, ca 100 g, och 1 gul lök. Skölj och hacka 1/2 knippa persilja. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i en stekpanna några minuter. Tillsätt 400 g köttfärs och 100 g tärnad rökt skinka. Låt brynas något. Rör ner 1 burk, ca 400 g, tomatkross, 1 dl grädde och krydda med 1 tsk salvia, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 krm grovmalen svartpeppar och 1 tsk salt. Låt koka i ca 10 minuter. Blanda ner den väl avrunna spagettin. Häll alltsammans i en smord ugnssäker form. Strö över rikligt med parmesanost. Gratinera i 20-25 minuter i 225°c. Sen era med bröd och blandad sallad. TISDAG : Potatis- och purjolökssoppa (4 pon) BILLIGA VECKAN Billiga veckan från ICA Provkök innehåller lätt& snabblagad mat som kostar max 15 kr per portion. Fler billiga rätter hittar du på www.ica.se Den här gången är rätterna hämtade från den nya kokboken Mat med smak, som är en sammanställning av ICA Provköks 350 bästa recept. Boken kommer bl a att säljas i många ICA-butiker. TORSDAG : Myntacouscous med grillat grönt (4 pon) Skär 2 squash i i cm tjocka sneda skivor. Skär 2 majskolvar i ca 2 cm breda skivor. Skölj och halvera 4 tomater. Blanda 2 msk olja, 2 msk chilisås, 1 msk soja och 1 tsk timjan. Pensla grönsakerna med blandningen. Grilla på utegrill eller i ugn i 3-4 minuter per sida. Koka upp 6 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond. Tillsätt 3 dl couscous. Lägg på lock och ställ åt sidan att svälla i ca 10 minuter. Smaka av med 1 msk hackad mynta. Servera med de grillade grönsakerna och en klick matlagningsyoghurt. FREDAG : Japansk lax (4 pon) Skär ca 500 g skinn- och benfri lax i portionsbitar. Blanda 2 tsk pressad citron och 2 msk soja. Häll det över laxen. Låt marinera i ca 15 minuter. Woka 1 paket wokgrönsaker (ca 250 g) i lite olja. Salta och peppra. Blanda 1 msk wasabi (japansk krydda) med 1 tsk fransk senap och rör i 4 msk olja. Smaka av med 2 tsk vinäger. Ställ åt sidan. Häll marinaden från fisken över grönsakerna. Klappa in 1-11/2 tsk grovhackad grönpeppar i laxen. Stek eller grilla laxen i ca 3 minuter per sida. Sen era med grönsakerna och droppa dressingen över. Jasminris är gon: till. recept: birgitta rasmusso n foto: ulf Svensson Buffé 9-1 999 Skölj och skär 2 medelstora purjolökar i bitar. Skala 4-5 potatisar och skär i bitar. Skala och skiva 1 gul lök. Fräs detta i 2 msk margarin eller smör i en gryta stor nog för soppkök. Häll på 12 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond. Koka under lock i ca 15 minuter. Blanda under tiden 2 dl créme fraiche med 2 msk hackad basilika, 1 krm salt, 1 krm peppar och 1 msk hackad ättiksgurka. Ställ krämen i kyl tills servcringsdags. Mixa soppan i mixer eller matberedare till fin puré. Häll tillbaka i grvtan och smaka av med salt och peppar. Hetta upp. Servera med basilikakräm och bröd. ONSDAG : Cannelloni med kryddig kyckling (4 on) P Skär 4 kvcklingfiléer i små tärningar. Fräs dem guldbruna i i msk olja. Skölj och tärna 4 tomater och rör ner dem i pannan. Krvdda med 1 tsk salt, 1 tsk chilipulver, 1/2 tsk kanel, 1 krm ingefära och 2-3 pressade vitlöksklyftor. Tillsätt 2 msk tomatpuré och 1 dl vatten. Låt puttra i några minuter. Låt röran svalna något. Fyll 16 cannellonirör med kycklingröran. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Koka upp 4 dl mjölk. Vispa i ca 1/2 dl maizenaredning för ljusa såser och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över cannellonirören och strö ca 1 dl riven ost över. Gratinera i 225°c i ca 25 minuter. Senera med sallad.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40