Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 CHILIGLAZE Den sötstarka glazen sätt
er fin smak på de tjocka spjällen. Passar också sommarens grill. 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1/2 dl sweet chilisås 1/2 dl japansk soja 1/2 dl honung 1 dl färskpressad apelsinjuice 1/2 dl hackad bladpersilja olja GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 2.Fräs schalottenlöken och vitlöken mjuk i 1 msk olja i en stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka till en sirapsliknande konsistens. RIMMADE SPJÄLL MED CHILIGLAZE Smakrika spjäll som först rimmas tre dygn och kokas innan de penslas med en chilikryddad sötsyrlig glaze. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 2 kg tjocka revbensspjäll 1 sats chiliglaze (se recept) RIMNING 5 liter vatten 5 1/2 dl salt + 1 dl socker LAG 1 gul lök 1 morot 2 lagerblad 3 msk timjan 10 vitpepparkorn GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med rimningen. Koka upp vatten, salt och socker i en kastrull. Låt svalna. Lägg köttet med fettsidan uppåt i en stor skål, skär det ev i hälften så det ryms i skålen. Häll rimningslagen över, den ska täcka köttet. Täck över och ställ i kylen. Låt stå 3 dygn. 2. Lagen. Skala och skär löken i klyftor och moroten i bitar. 3.Häll av revbenen och lägg i en stor kastrull tillsammans med lök och morot. Häll på nytt vatten så att det täcker plus lite till. 4.Låt koka under lock tills köttet nästan släpper från benet, 1 1/2–2 timmar, späd ev med mer vatten under kokningen. 5. Lyft upp köttet ur vattnet och låt rinna av. 6.Sätt ugnen på 200°C. Skär köttet i serveringsstora bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Pensla bitarna runt om med glazen. Tillaga ca 15 minuter i ugnen. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 12 • 2 010 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40