Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 VINTRIG SALLAD MED BRYSSELKÅL, FETA
OCH APELSIN Ett fräscht inslag på julbordet där säsongens frukt och grönt ger färg. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 500 g brysselkål 3 dl hel bulgur 2 apelsiner 1/2 granatäpple 5 torkade fikon 1/2 dl grovhackad bladpersilja 1 fetaost (150 g) 1 dl valnötter olivolja salt, flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Ansa och skär brysselkålen i halvor. Koka dem i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten. 2.Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. 3.Skala apelsinen med kniv. Dela på mitten och skär i skivor. Dela granatäpplet och ta ut kärnorna. Skär fikonen i strimlor. 4.Blanda brysselkål, bulgur och persilja i en skål tillsammans med 2 msk olja, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med apelsin, fikon, smulad fetaost, granatäppelkärnor och lätt krossade valnötter. FÖR ALLA? Minipajer med grönkål, ädelost och mandel. Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Vegetarisk »sillsallad«. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg, om äggklyftorna till servering utesluts. Rotfruktslåda. Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett till formen. Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och mjölkfritt matfett till formen. Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin. Fri från ägg. Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa eller ris. Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån. Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. BUFFÉ 12 • 2 010 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40