Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 ALLÉ Restaurangen ligger i utkanten
av byn Svinaberga, 3 km söder om Kivik Verksamhet: Restaurang, kafé, festsal, catering, butik Hemsida: www.alle.se FLÄSKKORV Till Allés korv behövs ingen matberedare med korvhorn. Smeten spritsas helt enkelt direkt i fjälster. Det underlättar dock om man är två som hjälps åt, för det är lite pyssligt. GER CA 12 KORVAR 1 kg fläskfärs ca 5 m svinfjälster 4 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 100 g varmrökt sidfläsk 2 tsk kumminfrön 2 tsk bruna senapsfrön 2 tsk timjan smör, vatten salt, vitpeppar LAG APELSIN- OCH DRAGONSENAP Fräsch senap med tydlig apelsinton. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 1 1/4 dl skånsk senap 2 msk Colmans senapspulver 3 msk hackad färsk dragon eller 2 tsk torkad rivet skal av 3 apelsiner 3 msk färskpressad apelsinjuice 1 msk socker GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda samtliga ingredienser. Låt gärna senapen stå och mogna 1 dygn i kylen. FÖR ALLA? Gör glutenfri: kontrollera innehållet i senapspulvret. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. 1 gul lök i klyftor 5 vitpepparkorn 2 lagerblad GÖR SÅ HÄR: 1.Lägg fjälstren i kallt vatten ca 15 minuter. Spola igenom dem med kallt vatten några gånger. 2.Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs dem mjuka i 1 msk smör i en stekpanna. Låt svalna. 3.Skär fläsket i 1/2 cm små tärningar. Stöt kummin- och senapsfrön lätt i en mortel. 4.Blanda samtliga ingredienser till korven. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Tillsätt ev ca 1 dl vatten för att få en bra konsistens. Gör gärna ett stekprov för att kontrollera smak och konsistens. 5. Fyll en spritspåse med korvsmeten. Spritsa smeten i fjälster ganska löst till ca 15 cm långa korvar. Bind om ändarna på korvarna med bomullssnöre. 6.Koka upp 3 liter vatten i en stor kastrull tillsammans med lök, vitpepparkorn och lagerblad. Sjud korven i kastrullen ca 30 minuter. 7. Vid servering: Stek korven i smör i en stekpanna. Rödkål med lingon och apelsinsenap är gott till. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. BUFFÉ 12 • 2 010 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40