Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 »Jag trodde jag visste vad jag gilla
de. I fortsättningen kommer jag inte att vara lika kategorisk när jag ser nya recept«, säger Ursula. Jonas, Helena och Ursula gillar nyårsfestens cirkustema. Testlagarna Jonas, Helena och Ursula Från ett fl ödande storstadsutbud till en utmanande jakt eſt er färsk dragon och sesamolja på den skånska landsbygden. Så kan Jonas testlagarår sammanfattas eſt er fl ytten från Stockholm till lilla skånska Svalöv. Men fördelarna väger upp. Trots blygsamheten anar man att Jonas är kung i köket på folkhögskolan där han pluggar teater. – Det är roligt när kompisarna frågar om råd och vill laga mat tillsammans med mig. Norrländska småbarnsmamman Helena håller med. – Det har varit roligt att »bli tvingad« att laga andra rätter än standardutbudet. Medelhavsfalu och lax med parmakrisp har blivit återkommande favoriter. Men veggorätterna har i ärlighetens namn inte varit någon succé i Piteköket. »Det vore som gott med en lit’n korvbit till det här«, har maken dystert mumlat. Att testlagarna provar recepten runt fyra månader innan de hamnar i Buff é kan vara en utmaning. I januari är det ont om primörer, och pumpa i maj är ingen storsäljare. – Men den somriga sillmackan smakade bra även i minus 25 grader, konstaterar Helena. För småbarnsmamman Ursula i Visby har testmidda- garna blivit en bra ursäkt att bjuda hem folk oſt are. Och så har hon fått sig en matmässig tankeställare. – Jag trodde jag visste vad jag gillade. I fortsättningen SÅ GÅR DET TILL På ICA.se/buffe kan du se hur du lyckas med oxfilén – både helstekt och inbakad. kommer jag inte att vara lika kategorisk när jag ser nya recept, säger Ursula, som avslöjar att hon under året fl era gånger gått från skeptisk receptläsare till glatt överraskad. Oktober månads morotsbearnaise är ett exempel. – Vadå bearnaise på morot, det lät ju inte gott, men det var helt fantastiskt! BUFFÉ 12 • 2 010 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40