Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 CHEESECAKE MED KEXKROSS OCH INGEFÄRS
HALLON Succédesserten vilar tryggt förberedd i frysen. FÖR 10–12 PERSONER 1 paket frysta hallon (250 g) 2 msk + 2 dl socker ca 200 g kakor typ Oreo eller Ballerina kladdkaka 2 1/2 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 3 ägg 200 g färskost av philadelphiatyp finrivet skal av 1 citron 1/2 dl färskpressad citronjuice citronmeliss till garnering INGEFÄRSHALLON 1 paket frysta hallon (250 g) 2–3 bitar syltad ingefära GÖR SÅ HÄR: 1.Tina hallonen till cheesecaken. Mosa dem med en gaffel tillsammans med 2 msk socker. Krossa kakorna grovt. 2.Vispa grädden med vaniljsockret fast. Vispa 2 dl socker och ägg pösigt i en annan bunke. Vispa ner färskost, citronskal och juice i äggvispet. Vänd försiktigt ner grädden och de mosade hallonen. 3.Häll smeten i en form, ca 24 cm i diameter, klädd med plastfolie. Lägg kaksmulorna överst. Ställ i frysen minst 6 timmar. Förbered hit. 4. Ingefärshallon: Tina hallonen. Riv/hacka ingefäran fint. Blanda hallonen försiktigt med ingefäran. Ställ i kylen. Förbered hit. 5. Vid servering: Ta fram cheesecaken ca 45 före servering. Lägg upp på ett fat. Toppa med ingerfärshallonen och citronmelissen precis före servering. KOKOSTRYFFLAR Färsk ingefära ger sting till de söta tryfflarna. Riv den fint så kommer smaken fram bättre. FÖR ALLA? Cheesecake med kexkross och ingefärshallon. Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Kokostryfflar. Fri från gluten. Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein. GER 25 STYCKEN Hacka 200 g vit choklad fint och lägg i en skål. Koka upp 1 dl vispgrädde och 2 tsk finriven ingefära i en liten kastrull. Sila ner grädden i chokladen. Blanda försiktigt tills det blir en jämn smet. Låt svalna och stelna i kylskåp, ca 3 timmar. Rosta 1 1/2 dl riven kokos i en stekpanna under omrörning så att den blir gyllenbrun. Ställ åt sidan. Forma små kulor av chokladtryffeln med en sked och rulla dem i den rostade kokosen. I glaset TILL CHEESECAKEN. Desserten är söt, syrlig och samtidigt kryddig. För att möta det krävs samma byggstenar i vinet. Välj franska Muscat de Beaumes de Venise (nr 8181, 149 kr). Kryddigt söta och bubbliga Pommac är annars en oväntad men perfekt dessertdryck. NYÅRSBUBBEL Slå på stort vid tolvslaget, en magnumflaska är extra festligt! Välj champagnen André Clouet Grand Réserve i magnumflaska (nr 7686, 529 kr/1,5 liter) eller mousserande Rotari Brut Riserva (nr 7567, 199 kr/1,5 liter). Testa den här nyårsmenyn – se ica.se/buffe Kocken Ylva Bergqvist har komponerat ytterligare en meny utifrån testlagarnas idéer. Låter skummig majssoppa med limeräkor, confitbakad lax med rucolamarinerad fänkål och till dessert en exotisk fruktsallad med yoghurtkräm spännande? Recept och bilder hittar du på ica.se/buffe. 32 BUFFÉ 12 • 2 010
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40