Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 CHOKLADRUTOR MED LINGON OCH MARSHMAL
LOWS Låt lingonen torka ordentligt så att de inte vätskar sig. GER CA 30 RUTOR 200 g vit choklad 1/2 dl frysta lingon 1/2 dl vispgrädde 1 msk rumsvarmt smör 1/2 dl marshmallows, gärna minimarshmallows flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1.Tina lingonen. Lägg ut dem på ett hushållspapper. Låt torka/rinna av ca 1 timme. 2.Finhacka chokladen. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och smöret. Rör om tills det smält. 3.Klä en form (ca 10 x 15 cm) med plastfolie. Sprid ut 1/2 tsk flingsalt, lingon och minimarshmallows (eller vanlig storlek som grovhackas) jämnt över formen. 4.Häll chokladsmeten i formen. Låt stå i kylen ca 4 timmar, tills chokladen stelnat. Skär i små rutor och förvara svalt i en burk med smörpapper mellan lagren. FÖR ALLA? Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. Ju go TIPS! Vill du fira en lugn jul kan godsakerna med fördel förberedas i god tid. Semifreddon och panforten (se recept på nästa sida) kan du exempelvis göra redan runt lucia och förvara i frysen. Julkakan håller länge om den förvaras i kylen. 20 BUFFÉ 12 • 2 010 – Nära och kära kring mig, ett stort, vällagat julbord som vi äter av i stort sett hela dagen. Hemstoppad korv, snö, vår egen glögg, len gröt, ett rejält gottebord innan kvällen avslutas med stilton och portvin. Det är min favoritjul, säger Lisa Lemke.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40