Mer smak 1
Fem fantastiska rätter med KYCKLING Det är helt o
möjligt att tröttna på kyckling när det är så varierade smaker och tillbehör som här! Vitlök, chili, saffran ... Eller gnocchi med brynt smör! RECEP T: SAR A BEGNER & ULR I K A BRYDL I NG F OTO & S T Y L I NG: E VA H I LDÉN Tips! Om du får tag på produkten Tunnskivad kyckling funkar den jättebra. PICCATA PÅ KYCKLING MED TOMATRISOTTO TID: 1 TIMME Krämig risotto med smak av saffran är bästa kompisen till parmesanstekt kycklingpiccata. 4 PORTIONER k 3 dl vitt vin 1 liter vatten k 3 msk grönsaksfond k 1 burk körsbärstomater, à 400 g k 1 gul lök, hackad k 4 msk olivolja k 4 dl risottoris ½ g saffran k 2 dl parmesan, riven k 25 g smör salt och peppar PICCATA ½ tsk salt k 2 kycklingbröstfléer k 3 ägg k 1 dl parmesan, riven k 1 kruka persilja, hackad k 1 dl vetemjöl 1 msk neutral olja k 1 msk smör 1 TILL SERVERING k 1 fänkål k 1 dl hackad persilja k 1 vitlöksklyfta, riven k 1 citron, finrivet skal och saft salt GÖR SÅ HÄR 1. Blanda vin, vatten, fond och tomater i en kanna/kastrull. 2. Stek lök i olivolja några minuter, tillsätt ris och saffran och stek under omrörning tills riset är glansigt. Tillsätt tomatbuljongen i omgångar under omrörning. Låt puttra tills riset är al dente. Vänd i parmesan och smör och smaka av med salt och peppar. 3. Piccata: Skär kycklingen på längden så att det blir fyra tunna kycklingfiléer. Salta. Vispa upp äggen och rör i ost och persilja. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen. Stek i het panna med olja och smör. Vänd när det är fin yta, sänk värmen och genomstek kycklingen. 4. Servering: Hyvla fänkålen tunt och vänd ner persilja, vitlök, citronskal och saft. Smaka av med salt. Servera risotton med piccata i mindre bitar och fänkålssallad. 18 mer smak nr 1 2023