Mer smak 1
HELG! / Frukt & grönsaker V PÅ NYTT SÄTT Frukt &
grönsaker Tips! Det blir en stor mängd ragu. Servera en annan dag med polenta eller pitabröd, den blir bara godare! Kan också frysas. S LÅNGKOKT VEGORAGU N E TID: 30 MIN + 1–2 TIMMARS KOKNING Urgod! Så mustig och härlig. Räcker gott att koka en timme om tiden inte finns. 10 PORTIONER k 2 + 5 msk olivolja k 1 lök, finhackad k 4 vitlöksklyftor, finhackade k 2 morötter, hackade k 1 selleristjälk, hackad k 2 medelstora zucchini eller auberginer, tärnade k 1 röd paprika, tärnad k 2 msk kapris k 4 msk rödvin 2 dl vatten k 1 grönsaksbuljongtärning k 1 msk kinesisk soja k 3 burkar plommon- eller körsbärstomater, 400 g k 2 lagerblad 1 tsk salt 1 tsk grovmalen svartpeppar TILL SERVERING (4 PORTIONER) k 300 g rigatoni eller annan pasta k 35 g babyspenat 1 burrata k 1 kruka basilika, grovt hackad flingsalt och grovmalen svartpeppar k olivolja Recepten från green kitchen stories har ljuvlig smak. Och är enkla att göra! Ragun sköter sig själv på spisen och fruktsalladen lyfter med ett smart knep. RECEP T & FOTO: GREEN K I T CHEN S TOR I ES UR BOKEN: QU I CK AND SLOW 4 2 GÖR SÅ HÄR 1. Värm 2 msk olivolja i en stor kastrull på medelvärme och lägg i lök, vitlök, morot och selleri. Stek i ca 5 min. 2. Tillsätt resten av olivoljan, zucchini, paprika och kapris. Stek i ca 10 min tills grönsakerna fått lite färg, rör om och sänk ev värmen. 3. Häll i rödvin och vatten. Tillsätt buljongtärning, soja, tomater, lagerblad, salt och peppar. Rör om och låt sjuda på låg värme 1–2 timmar. Rör om då och då och skrapa ev loss grönsaker som satt sig i botten. 4. Servering: Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Spara 2–3 dl av pastavattnet. Vänd ihop pasta, ca 4–5 dl ragu och lite pastavatten till såsig konsistens. Vänd i bladspenat. Lägg upp pastan på fyra tallrikar. Fördela burrata och basilika ovanpå. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. mer smak nr 1 2023 R E DAKT L A N O I