Mer smak 1
A ll å, s t d n ä h r ! ma j sk ig r sk a M m ä K
YCKLINGSTEAK MED KULPOTATIS & MAJSKRÄM ... n TID: 1 TIMME UGN: 200° VARMLUFT Den lite söta majskrämen möter sältan i den grillkryddade kycklingen. Så gott! 4 PORTIONER 4 kycklingsteakar 3 msk grillkrydda k 400 g fryst majs, tinad k 1 vitlöksklyfta, skivad k 3 dl vispgrädde 1 tsk sambal oelek k 2 tsk citronsaft k 800 g delikatesspotatis 4 msk neutral olja 1 msk ättiksprit, 12 % k 2 msk strösocker 3 msk vatten k 200 g vitkål, strimlad k 35 g rucola salt och grovmalen svartpeppar 2 GÖR SÅ HÄR 1. Gnid in kycklingen med grillkrydda. 2. Lägg 300 g majs och vitlöken i en ugnssäker form. Rosta i ugn ca 20 min, häll på grädde och tillaga 20 min till. Mixa med sambal oelek i en matberedare eller med stavmixer tills det är krämigt. Smaka av med citronsaft och salt. 3. Blanda potatis, 3 msk olja, 1 tsk salt och svartpeppar i en ugnssäker form och rosta i ugnen 30 min. 4. Stek kycklingen i varm panna i 1 msk olja med skinnsidan nedåt ca 6 min. Vänd och stek 2 min. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i ugnen ca 15 min. 5. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Vänd i kålen. Stek 100 g majs tills den blir gyllene. Vänd i rucola precis vid servering. Servera kycklingen med potatis, majskräm, majs och kålsallad. mer smak nr 1 2023 19