Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 GRANNFEST – med lättlagad meny Mat s
om passar för många, går att förbereda och som passar alla åldrar. Det är kraven när Birgitta och Per-Inge planerar menyn till sin middag för grannarna. Både den smakrika kycklingfilén med god sås och den smarriga marängtårtan går bra att förbereda. RECEPT KRISTINA ERIKSSON FOTO ANNA CLARÉN B 12 irgitta Ölveborn och hennes man Per-Inge har gjort till tradition att bjuda in sina grannar i Sävedalen utanför Göteborg på middag varje höst. Grannar i alla åldrar är välkomna. För Birgitta och Per-Inge ska det vara enkelt att bjuda på fest, det är samvaron kring maten som står i centrum. Varmrätten, kyckling med persiljetäcke, går snabbt att göra och blir bara bättre av att lagas dagen före, och sedan värmas när gäster- na kommer. Man lägger filéerna i en långpanna och häller över en blandning av skinka, crème fraiche, persilja och ost. Det franska riset som serveras till har fått smak av örter och lagerblad. Apelsinerna i den fräscha salladen fungerar jättebra med lite balsamvinäger och olivolja. Tårtan som man tillagat tidigare under dagen blir en fin avrundning på kvällen. Enkla smaker i en väldigt populär meny. Stora bilden ovan: Från vänster Pernilla Stensjö, Katarina Lundkvist och Per-Inge Ölveborn. På gaveln Birgitta Ölveborn. Till höger Peter Ohlsson, Nicklas Jonsson och Helena Ohlsson Hornborg. Turkost porslin från Höganäs. BUFFÉ 9 • 2007
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40