Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 testlagarna SEPTEMBER SÅ HÄR TYCKER
VI OM: Vindoftande tagliatelle med räkor och dill VIKTOR GYLLBÄCK Lite svårt att få räkorna perfekta. Det är viktigt att lägga i dem precis på slutet så att de inte blir sega. Jag har lite dålig koll på fänkål, men det var jättelätt att använda och gick snabbt att laga. All mat med vin är god – så länge överskottet går till dem som lagar! BETYG: 4,0 TONJE BENGTSSON VINDOFTANDE TAGLIATELLE MED RÄKOR OCH DILL Räkorna får härlig smak av vin och parmesan, och krämighet från avokadon. Superenkel att laga. FÖR 4 PERSONER 400 g tagliatelle 1 purjolök 1 liten fänkål 1–2 msk olja 1 knippe dill 2 avokador 100 g parmesan 1 dl vitt vin ca 300 g skalade räkor (i lake eller frysta) 1 ask körsbärstomater (250 g) salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen. 2.Skölj, ansa och strimla purjolök och fänkål. Stek dessa mjuka i oljan. 3.Hacka dillen. Dela, kärna ur och tärna avokadon. Grovriv parmesanen. 4.Tillsätt dill och vin. Låt det bli varmt. 5.Vänd ner tagliatelle, avokado, räkor, körsbärstomater och parmesan. Krydda. Servera genast. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ. Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. ENERGI/person Svampfyllda lövbiffsrulader med mos 2390 kJ/570 kcal Protein 42 g Fett 24 g Kolhydrater 45 g Biff à la Lindström med dijonyoghurt 2020 kJ/480 kcal Protein 34 g Fett 20 g Kolhydrater 40 g Vindoftande tagliatelle med räkor och dill 3280 kJ/780 kcal Protein 46 g Fett 27 g Kolhydrater 86 g Originalet fick bara godkänt av hela familjen. »Lite torrt, gillar inte räkor, vill inte ha dill, mer sås...« var några kommentarer. Vi gjorde en andra vegetarisk variant, med extra mycket grönsaker, som vi gillade bättre. BETYG: 4,0 ÅSA KARLSSON Lättlagat och gott! Två barn hemma, vi hjälptes åt att hacka och skära, kul! Barnen tyckte maten var »sådär«, men med mindre mängd och färdigriven parmesan höjdes betyget till »gott«. Resterna tog jag med som picknick, jättegod rätt att även äta kall. Kommer garanterat att lagas igen! BETYG: 4,6 BUFFÉ 9 • 2007 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40