Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 Gästerna anländer... STRAWBERRY ISABE
L 1 DRINK 5 jordgubbar 4 basilikablad 4 tsk färskpressad citronjuice 2 tsk sockerlag 5 msk tranbärsjuice ev soda GÖR SÅ HÄR: 1.Muddla jordgubbar och basilika i en shaker eller mosa i en skål. Blanda i resterande ingredienser (ej sodan) i shakern eller skålen (skaka ev med is). 2.Sila i ett högt glas över krossad is. Toppa med soda om du vill ha en porlande drink. FÖR ALLA? Gluten-, mjölk- och äggfri. …med bidrag till kräftbuffén HANNAS GETOSTTARTE MED ROSTADE FRÖN Njutbar liten osttårta som passar perfekt på en buffé. CA 20 TUNNA SKIVOR 15 saltinerkex 75 g smält smör 3 gelatinblad 2 dl crème fraiche 200 g chèvreost 200 g philadelphiaost 2 dl blandade frön (tex solrosoch pumpafrön) 1 fänkål 8 rädisor 2 polka- eller gulbetor ca 70 g sockerärtskott eller mâchesallad 1 msk honung 2 msk rapsolja 2 msk färskpressad citronjuice flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1.Smula kexen och tillsätt smöret, tryck ut i bottnen av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 2.Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält hälften av crème fraichen med chèvreosten i en kastrull och tillsätt de blötlagda gelatinbladen. 3.Rör philadelphian med resten av crème fraichen. Vispa i chèvreblandningen. Häll upp i formen. Låt stelna i kyl minst 1 timme. 4.Rosta fröna i torr panna några minuter så att de får lite färg, salta. 5.Skala betorna och skölj rädisor och fänkål. Hyvla eller skär allt fint. Smält honungen och blanda med olja och citronjuice. Vänd ihop allt och strö 1 tsk flingsalt över. 6.Skär upp tarten i tårtbitar. Lägg upp och strö frön över. Servera med grönsakerna och ärtskotten vid sidan. FÖR ALLA? Äggfri. Innehåller gluten och mjölk. 6 BÄRDRÖM Jakob Sandesjöö, barmästare på Fredriks värdshus, har komponerat de här drinkarna. Riktiga sommarminnen. 1 DRINK 12 hallon 4 basilikablad 2 msk vaniljvodka 1 1/2 msk hallonlikör 1 1/2 msk färskpressad citronjuice 2 tsk sockerlag 2 msk tranbärsjuice GÖR SÅ HÄR: 1.Muddla hallon och basilika i en shaker, eller mosa i en skål. Blanda resterande ingredienser i shakern eller skålen (skaka ev med is). 2.Sila upp i ett smalt högt glas över krossad is. Garnera med ett basilikablad och hallon uppträdda på en cocktailpinne. FÖR ALLA? Gluten-, mjölk- och äggfri. TIPS! Det kan vara gott att mixa 1 ask smörgåskrasse och blanda med honungsdressingen som variation. BUFFÉ 9 • 2007
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40