Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 10 28 BUFFÉ 9 • 2007 x fisk & skaldj
ur Nu är det hög tid att frossa i havets läckerheter. Fisk och skaldjur innehåller nyttiga fettsyror som har en positiv inverkan på vår hälsa. Dessutom är det utomordentligt gott! TEXT FRIDA ANDERSSON RECEPT NICLAS RAPP FOTO JOEL WÅREUS SENAPS- OCH DRAGON- MARINERAD ABBORRE Abborren blir till en riktig gourmeträtt tillsammans med senap och dragon. Blanda 1/2 dl dijonsenap med 1 dl gräddfil och 1 dl finstrimlad dragon (alt 1 msk torkad). Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd 4 abborrfiléer i marinaden och låt dra i ca 30 minuter. Stek i smör tills de fått fin färg. UGNSBAKAD GÄDDA MED MATJESSILL & DILL Sill och dill sätter en fräsch touche på gäddan. Sätt ugnen på 175°C. Mixa 2 matjesfiléer med 2 msk spad till en slät puré. Skär ut en »ficka« på 4 portionsbitar gädda och fyll med matjespurén. Ugnslaga i ca 10 minuter. Pensla sedan med 1 msk olivolja och strö över 1 dl grovhackad dill samt rivet skal av 1/2 citron. Smaka av med vitpeppar och servera med potatis. OSTGRATINERAD GREENSHELLMUSSLA Örter och parmesan gör musslorna rejält smakrika. Sätt ugnen på 175°C. Koka 500 g greenshellmusslor. Skär bort kanterna av 2 skivor vitt bröd. Mixa bröden. Tillsätt 1 dl basilikablad, 1/2 vitlöksklyfta, 1/2 dl solrosfrön och 1/2 dl riven parmesan. Salta, peppra och tillsätt 1/2 dl olivolja. Mixa igen så att röran blandas väl. Fördela röran över musslorna. Gratinera i ca 6 minuter. HALSTRAD PILGRIMS- MUSSLA MED GREMOLATA Gremolata är en italiensk örtblandning som passar perfekt till pilgrimsmusslor. Börja med att tvätta och finriv skalet av 1 citron. Blanda med 1 dl olivolja, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1 dl finskuren persilja. Krydda med 1 krm salt och 1/2 tsk malen svartpeppar. Stek 16 pilgrimsmusslor i het panna med en klick smör tills de fått fin färg. Vänd dem och stek hastigt på undersidan. Lägg upp musslorna på tallrik och skeda på gremolatan. KRABBA MED ÄPPLE OCH AVOKADO Krabban smakar fint i kombination med syrligt äpple, pepparrot och avokado. Plocka köttet från 2 kokta krabbor. Strimla 1 rött äpple och blanda med 1 msk riven pepparrot, 1 msk färskpressad citronjuice, 2 msk skuren gräslök och 2 avokador i små tärningar. Blanda med krabbköttet. Smaka av med salt och svartpeppar. PASTRAMIGÖS Gösfilé har här fått en pastramilik smak. Sätt ugnen på 175°C. Blanda 1 msk pepparmix, 1 msk stött rosépeppar, 1 msk paprikapulver, 1 tsk salt och 2 tsk brun farin. Krydda 4 gösfiléer med pepparblandningen, och stek i panna tills de fått fin färg. Ställ filéerna i ugnen i ca 5 minuter. högsäsong
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40