Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 testlagarna SEPTEMBER Tips! Lägg med
citronhalvor i ugnen när du rostar rotfrukterna. De blir krämiga och härligt söta i smaken. SÅ HÄR TYCKER VI OM: Biff à la Lindström med dijonyoghurt VIKTOR GYLLBÄCK BIFF À LA LINDSTRÖM MED DIJONYOGHURT Smakrikt och enkelt sätt att variera köttfärsbiffarna. FÖR 4 PERSONER 500 g nötfärs 3 msk ströbröd 1 dl mjölk 1 gul lök 1 dl finhackade inlagda rödbetor 2 msk kapris 1 msk dijonsenap 1 ägg salt, peppar smör att steka i 1 knippe färsk persilja GÖR SÅ HÄR: 1.Lägg ströbrödet i en bunke och häll på mjölken. Låt svälla några minuter. 2.Skala och finhacka löken. Rör ner färs, lök, rödbetor och kapris i bunken med ströbröd och mjölk. 3.Tillsätt senap, ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar och rör färsen smidig. 4.Forma små biffar och stek i 1 msk smör, 3–4 minuter på varje sida på medelhög värme tills biffarna är genomstekta. 5.Strö grovhackad färsk persilja över biffarna och servera med rotfrukter och dijonyoghurt. TIPS! Skär 1 kg potatis och rotfrukter i klyftor och rosta i ugn (225°C i 40 minuter) med 2 msk olja, 1 pressad vitlöksklyfta, pressad juice och finrivet skal av 1/2 citron. DIJONYOGHURT Blanda 2 dl matyoghurt, 2 msk dijonsenap och ca 1/2 msk honung. Smaka av med 1/2 tsk salt och ev peppar. FÖR ALLA? Biff à la Lindström. Gör glutenfri: använd specialströbröd utan gluten eller byt till havregryn (rent havre) alternativt en kokt mosad potatis. Gör mjölkfri: använd ströbröd utan mjölk och byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Gör äggfri: uteslut ägget. Dijonyoghurt. Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. »Tagga ner« med senapen, det blir lätt lite för hett. Enkelt att laga, men det tar lite tid. Ganska hälsosam mat som jag gärna gör igen. Men jag använder honungsdijon i stället, det blir inte lika starkt och ger mer smak. BETYG: 4,4 TONJE BENGTSSON Jättegott, vi älskar dessa biffar! Senapsyoghurten »piffade« jag till med grädde och hällde över biffarna som jag efterstekte i ugn. Tar ganska lång tid att skala potatis och rotfrukter, »men det är ju enkla terapiuppgifter«. Riktig festmat med en god sallad till, urgott helt enkelt! BETYG: 4,7 ÅSA KARLSSON Goda biffar! Vi hade klyftpotatis till. Dock lite för mycket kapris i biffarna, så vi provade utan andra tillagningen. Det blev jättegott tyckte vi alla. Dijonyoghurten smakade bara senap och gick inte hem hos barnen, så vi tog tsatsiki i stället. Det blev supergott och kan varmt rekommenderas! BETYG: 4,8 BUFFÉ 9 • 2007 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40