Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 Söndagslunch DILLKOKT KYCKLING MED RO
TFRUKTER Härligt enkla och rena smaker. Går utmärkt att förbereda och är vacker att ställa på bordet. Servera gärna med nybakat bröd. FÖR 4 PERSONER 1 hel kyckling, gärna majskyckling (ca 1,2 kg) 2 morötter 1 palsternacka 1/4 rotselleri 3 gulbetor 2 knipplökar 1 stort knippe krondill 1 klyfta spets- eller vitkål ca 1 dl konc kycklingfond (på flaska) eller 3 hönsbuljongtärningar 3 dl vitt vin salt, peppar + pepparrot och dillvippor till servering GÖR SÅ HÄR: 1.Ansa rotfrukterna och löken och dela dem, de ska vara stora så att de får samma koktid som kycklingen (ca 40 minuter). 2.Fyll kycklingen med krondillsknippen och 1 tsk salt. Lägg alltsammans i en stor gryta och häll på vin, vatten och konc fond eller buljongtärningar så att det täcker (ca 1 1/2 liter vatten). 3.Koka under lock i ca 40 minuter. Lägg i kålen (i bitar) när 10 minuter återstår. Dra kastrullen åt sidan och låt kycklingen svalna i buljongen. Servera kycklingen med rotfrukterna, dill och lite riven pepparrot. Strö ev över flingsalt, och peppra. FÖR ALLA? Dillkokt kyckling med rotfrukter. Glutenfri. Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden eller tärningsbuljongen. Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden/tärningsbuljongen. Inkokta äpplen med bär. Gluten-, mjölk- och äggfri. Uteslut osten vid problem med mjölk. INKOKTA ÄPPLEN MED BÄR Äpplena får lite extra sötma och syrlighet från bären. Underbart i ett möte med sältan, i tex en god ädelost. Man kan variera och krydda äpplena med kanel eller ingefära. FÖR 4 PERSONER 8 äpplen (gärna Signe Tillisch) 1 dl syltsocker 2 dl färska eller frysta bär (tex hjortron, havtorn eller lingon) skalet från 1/2 citron GÖR SÅ HÄR: 1.Kärna ur och skär äpplena i grova klyftor. 2.Häll på socker och bär. Låt koka ca 5 minuter så att äpplena blir lagom mjuka. Rör i citronskalet. Servera kompotten ljummen till några goda ostar, gärna någon grönmögelost. BUFFÉ 9 • 2007 9 ENERGI/person Gå in på www.ICA.se om du vill se rätternas protein-, fett- och kolhydratinnehåll. hemma hosFredrik Fredrik Eriksson lagar gärna mat som är färgstark, enkel att göra och går att förbereda. Glöm all stress! Kycklingen kokade han samtidigt som gårdagens (se föregående sidor) festmat lagades.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40