Buffé 1
FRUKOST AMERIKANSKA PANNKAKOR MED ÄPPLE CA 15 STY
CKEN / 30 MIN INGREDIENSER 2 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk strösocker 2 krm malen kanel 2 krm salt 2 ½ dl mjölk 1 ägg 2 dl rivet äpple 2 msk smält smör smör till stekning lönnsirap till servering GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Vispa först ner mjölken och sedan ägg, äpple och smör. 2. Stek plättar i smör, gärna i en plättlagg. Toppa med lönnsirap och gärna smörstekta äpplen (se tips nedan). TIPS! Skär 1 rött äpple i mindre bitar och stek i 2 msk smör och 2 msk honung tills det mjuknar. Servera till pannkakorna. VARMA BÄR MED NÖTTÄCKE 6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 500 g blandade bär, t ex körsbär, björnbär och hallon 1 krm vaniljpulver 4 dl blandade nötter och frön ¾ dl honung 1 msk kokos- eller rapsolja ½ tsk flingsalt yoghurt till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda bär och vaniljpulver i en ugnsform. 2. Rör ihop nötter och frön med honung, olja och salt. Fördela över bären. 3. Ställ in i mitten av ugnen ca 15–20 minuter. Servera med yoghurt. TIPS! Komplettera bären med frukt, till exempel päron, mango eller fikon. 12 BUFFÉ #12/2018