Buffé 1
#MITTBUFFERECEPT Månadens läsarrecept Det kryllar
av kreativitet under #mittbufferecept där ni delar med er av era bästa recept. Denna gång på temat tilltugg. Prova Rebecca Henriques krispiga snittar – perfekt till nyårsafton! KRISPIGA SNITTAR MED AVOKADO OCH FORELLROM 8 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 4 rispapper ca 20 färska spenatblad 2 dl crème fraiche 1 tsk finrivet limeskal 2 tsk färskpressad limejuice 2 avokador 80 g forell- eller löjrom 2 msk svarta sesamfrön ½ dl finskuren gräslök salt neutral olja till fritering GÖR SÅ HÄR 1. Häll ca 2 cm olja i en stekpanna som rymmer hela rispappret. Värm oljan till 170–180°C. Fritera ett rispapper i taget 15–30 sekunder. Rispappret ska poppa och bli vitt och krispigt. Lyft upp rispappret och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt och låt svalna. 2. Fritera spenatbladen ca 30 sekunder, låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna. 3. Blanda crème fraiche med limeskal, 1 tsk av limejuicen och 1 krm salt. 4. Bryt de friterade rispapprena i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär avokadon i små tärningar. Blanda med 1 tsk limejuice. 5. Fördela avokadon på rispapprena. Toppa med en klick lime-crème fraiche och rom. Strössla över sesamfröna, gräslöken och de friterade spenatbladen. Servera direkt. REBECCA HENRIQUES ÄR arbetsrättsjurist och matnörd av rang. På Instagramkontot @beccaihallen delar hon med sig av sina matkreationer. När det blev dags att ladda upp recept på tilltugg valde Rebecca snittar på en bas av friterat rispapper: lyxigt och gott! – Tilltugg är det bästa sättet att börja en middag på! Som en fin och social inledningsritual där gästerna samlas. När jag komponerade det här receptet ville jag att det skulle kännas överraskande och vara enkelt att förbereda. Toppingen går dessutom att variera efter tycke och smak, kanske koreansk råbiff toppad med krasse, sesamfrön och rostad lök, eller en jordärtskockspuré med brynt sojasmör, krispigt stekt svamp och rostade hasselnötter. / TIPS! Blev det friterat rispapper över? Bryt i bitar och toppa en asiatisk sallad. Håll utkik efter nästa recept utmaning på @tidningenbuffe! 29 BUFFÉ #12/2018 TEXT LIV BOSSUYT RECEPT REBECCA HENRIQUES STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO MATHIAS NORDGREN Foto Eva-Karin Fredriksson