Buffé 1
SMOOTHIE MED KOKOSMJÖLK OCH HALLON 4 PERSONER / 1
5 MIN INGREDIENSER 250 g frysta svenska hallon 125 g fryst mango 1 burk kokosmjölk 400 ml GÖR SÅ HÄR 1. Mixa alla ingredienser slätt i en blender. Häll upp i fyra glas. Recept på blåbärsscones med citron hittar du på buffe.se. GROVT RÅGBRÖD 1 LIMPA / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 4 dl vetemjöl 3 dl grovt rågmjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk bikarbonat ¾ tsk salt 2 tsk brödkryddor 5 dl filmjölk eller yoghurt ¾ dl ljus sirap GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap. 2. Häll upp i en smord och mjölad brödform som rymmer ca 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. 3. Låt svalna i formen ca 10 minuter och stjälp sedan upp på galler. KALL RISGRYNSGRÖT MED ROSTAD KOKOS 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 dl riven kokos 4 dl risgrynsgröt 2 krm vaniljpulver 2 färska fikon kokosflakes att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Rosta den rivna kokosen i en torr stekpanna. Låt svalna. 2. Blanda gröt, rostad kokos och vaniljpulver. 3. Skiva fikonen. Toppa gröten med fikon och kokosflakes. 13 BUFFÉ #11/2018 BUFFÉ #12/2018