Buffé 1
UGNSLAGAT Mustig Ibland får middagen ta lite extr
a tid, särskilt när den lagar sig själv i ugnen. Här får sötpotatisgratäng, skaldjurslasagne och wellington både smaklökar och middagssällskap att jubla. middagslyx! HEL KYCKLING MED APELSIN, ROSMARIN OCH SÖTPOTATISGRATÄNG 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 hel kyckling ca 1,5 kg 2 rivna vitlöksklyftor 1 ½ tsk salt 2 msk finrivet apelsinskal 2 msk olivolja 1 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad Sötpotatisgratäng 1 ½ kg sötpotatis 150 g fetaost 5 dl vispgrädde 3 dl mjölk 1 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad ¾ tsk salt TIPS! Laga kyckling och gratäng samtidigt i ugnen. 30 BUFFÉ #12/2018 GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda vitlök, salt, apelsinskal, olivolja och rosmarin. Gnid in kryddorna runt om kycklingen. 2. Sätt in i mitten av ugnen ca 1 timme och 15 minuter eller tills kycklingen är klar. Ös kycklingen då och då med skyn. 3. Sötpotatisgratäng: Skala och skiva potatisen. Varva med smulad fetaost i en ugnsform. Blanda grädde, mjölk, rosmarin och salt. Häll över potatisen. Sätt in i mitten av ugnen ca 1 timme. Täck ev med folie mot slutet. 4. Servera kycklingen med sötpotatisgratängen och gärna en grönsallad. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING LINDA BERLIN FOTO SUSANNA BLÅVARG